Отже, для приготування дієтичних голубців із курки візьмемо наступний набір продуктів:

  • капуста білокачанна - 1 невеликий качан;
  • куряча грудка – 450 г;
  • пшенична крупа – 60 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • морква – 1 шт.;
  • томатная паста - 1.5 ст.л.;
  • сіль за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • бульйонний кубик - за бажанням;
  • зелень будь-яка - пару гілочок.

З курячої грудки, однієї цибулини та зубчика часнику необхідно зробити фарш. До нього додаємо промиту пшеничну крупу, частину спецій, солимо і перемішуємо.

Другу цибулину наріжте, а моркву натріть на тертці.

Половину натертої моркви додайте курячий фарш і добре перемішайте.

Підготуйте капустяне листя зручним для вас способом. Для цього надріжте качан по колу і опустіть качан капусти в окріп. У міру розм'якшення капусти знімайте м'яке листя і викладайте на блюдо. Також можна капусту тримати в мікрохвильовій печі до розм'якшення. Потовщення на листі потрібно зрізати ножем.

У каструлю налийте склянку окропу і опустіть підготовлені цибулю та моркву. Загасіть п'ять хвилин. Потім додайте спеції та томатну пасту, посоліть. Якщо томатна паста кисла, то додайте|добавляйте| трохи цукру. У мене замість томатної пасти – подрібнені томати та солодкий перець. Соус ще загасіть пару хвилин.

На охолоджене капустяне листя викладіть порцію фаршу і сформуйте голубці.

Викладіть голубці у каструлю із соусом. Якщо потрібно, то долийте ще окропу. Посолити, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою до м'якості капусти. Час, звичайно, відносний і залежить від сорту капусти.

Готові дієтичні голубці з курки можна посипати зеленню та подати зі сметаною або просто з бульйоном.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе

Вас благатимуть розкрити цей секрет: рецепт ніжних голубців з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом