Отже, для приготування дієтичних голубців із курки візьмемо наступний набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- капуста білокачанна - 1 невеликий качан;
- куряча грудка – 450 г;
- пшенична крупа – 60 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- чеснок - 1 зубчик;
- морква – 1 шт.;
- томатная паста - 1.5 ст.л.;
- сіль за смаком;
- спеції – за смаком;
- бульйонний кубик - за бажанням;
- зелень будь-яка - пару гілочок.
З курячої грудки, однієї цибулини та зубчика часнику необхідно зробити фарш. До нього додаємо промиту пшеничну крупу, частину спецій, солимо і перемішуємо.
Другу цибулину наріжте, а моркву натріть на тертці.
Половину натертої моркви додайте курячий фарш і добре перемішайте.
Підготуйте капустяне листя зручним для вас способом. Для цього надріжте качан по колу і опустіть качан капусти в окріп. У міру розм'якшення капусти знімайте м'яке листя і викладайте на блюдо. Також можна капусту тримати в мікрохвильовій печі до розм'якшення. Потовщення на листі потрібно зрізати ножем.
У каструлю налийте склянку окропу і опустіть підготовлені цибулю та моркву. Загасіть п'ять хвилин. Потім додайте спеції та томатну пасту, посоліть. Якщо томатна паста кисла, то додайте|добавляйте| трохи цукру. У мене замість томатної пасти – подрібнені томати та солодкий перець. Соус ще загасіть пару хвилин.
На охолоджене капустяне листя викладіть порцію фаршу і сформуйте голубці.
Викладіть голубці у каструлю із соусом. Якщо потрібно, то долийте ще окропу. Посолити, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою до м'якості капусти. Час, звичайно, відносний і залежить від сорту капусти.
Готові дієтичні голубці з курки можна посипати зеленню та подати зі сметаною або просто з бульйоном.
Читайте також:
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе