Мало хто знає, але у Польщі борщ варять не червоний, а білий. Але у поляків борщ — ритуальне пасхальне частування, він готується без буряків та інших покращувачів кольору, оскільки білий колір — символ невинності та відродження. За м'ясну складову у супі відповідає ковбаса чи бекон, хоча часто білий борщ варять із кров'янкою. А густоту та крейдову білизну бульйону визначає заправка з молока та обсмаженого на вершковому маслі борошна.

Дізнайтесь, як готують справжній польський журек.

Для цього необхідно підготувати такий набір продуктів:

  • яловичина на кістки – 300 г;
  • бекон – 200 г;
  • свинячі ковбаски для гриля – 100 г;
  • морква – 0.5 шт.;
  • корінь петрушки – 0,5 шт.;
  • корінь селери – 50 г;
  • цибуля порей - 50 г;
  • цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
  • копчена ковбаса – 100 г;
  • часник, зубчики – 3 шт.;
  • білий хрін, маринований – 2 ч. л.;
  • висівки – 25 г;
  • лимон, сік - 1 ст. л.;
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.;
  • вершки 30% - 100 мл;
  • майоран – 5 г;
  • перець чорний, горошок – 10 прим.;
  • перець запашний, горошок – 4 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • зелений перець на смак.

Для подачі:

  • яйця курячі – 2 шт.;
  • петрушка, пучок – 1 шт.

У велику каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо яловичину, 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Готуйте під кришкою потрібно приблизно 1,5 години.

Далі додаємо нарізані кільцями моркву, петрушку (корінь), цибулю-порей, селера і цибулю, обсмажену на вогні і варимо під кришкою приблизно 30 хвилин. Потім корінь петрушки, селери та порей потрібно дістати.

Додайте бекон, проколоту виделкою ковбасу для гриля (в оригінальному польському рецепті беруть білі ковбаски), спробуйте суп і посоліть на свій смак. Варити близько 15 хвилин|мінути| на слабкому вогні, накривши кришкою.

Ковбасу для гриля дістають через 10 хвилин після варіння та запікають при 220 градусах приблизно 15 хвилин.

Додайте в суп копчену ковбасу, очищений часник (1 зубчик можна подрібнити), лавровий лист, запашний перець, чорний перець, майоран, висівки, хрін, лимонний сік або оцет. Варіть близько 5 хвилин|мінути|.

Вершки змішайте з 2 столовими ложками холодної води та борошном. Потім додайте суп і доведіть до слабкого кипіння.

Читайте також:

Їх готують майже кожен день: рецепт тонких картопляних млинців по-польськи

А знаєте, що таке польські пизи? Це не вареники і не пельмені. Але дуже смачно та з м'ясом. Записуємо рецепт

Чому ми не пробували цього раніше? Рецепт цвітної капусти по-польському з яєчним жовтком та зеленню

Відразу готуйте другу тарілку для добавки: як приготувати соковиті та запашні котлети по-польськи