Мало хто знає, але у Польщі борщ варять не червоний, а білий. Але у поляків борщ — ритуальне пасхальне частування, він готується без буряків та інших покращувачів кольору, оскільки білий колір — символ невинності та відродження. За м'ясну складову у супі відповідає ковбаса чи бекон, хоча часто білий борщ варять із кров'янкою. А густоту та крейдову білизну бульйону визначає заправка з молока та обсмаженого на вершковому маслі борошна.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДізнайтесь, як готують справжній польський журек.
Для цього необхідно підготувати такий набір продуктів:
- яловичина на кістки – 300 г;
- бекон – 200 г;
- свинячі ковбаски для гриля – 100 г;
- морква – 0.5 шт.;
- корінь петрушки – 0,5 шт.;
- корінь селери – 50 г;
- цибуля порей - 50 г;
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
- копчена ковбаса – 100 г;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- білий хрін, маринований – 2 ч. л.;
- висівки – 25 г;
- лимон, сік - 1 ст. л.;
- борошно пшеничне – 1 ст. л.;
- вершки 30% - 100 мл;
- майоран – 5 г;
- перець чорний, горошок – 10 прим.;
- перець запашний, горошок – 4 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- зелений перець на смак.
Для подачі:
- яйця курячі – 2 шт.;
- петрушка, пучок – 1 шт.
У велику каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо яловичину, 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Готуйте під кришкою потрібно приблизно 1,5 години.
Далі додаємо нарізані кільцями моркву, петрушку (корінь), цибулю-порей, селера і цибулю, обсмажену на вогні і варимо під кришкою приблизно 30 хвилин. Потім корінь петрушки, селери та порей потрібно дістати.
Ковбасу для гриля дістають через 10 хвилин після варіння та запікають при 220 градусах приблизно 15 хвилин.
Додайте в суп копчену ковбасу, очищений часник (1 зубчик можна подрібнити), лавровий лист, запашний перець, чорний перець, майоран, висівки, хрін, лимонний сік або оцет. Варіть близько 5 хвилин|мінути|.
Вершки змішайте з 2 столовими ложками холодної води та борошном. Потім додайте суп і доведіть до слабкого кипіння.
Читайте також:
Їх готують майже кожен день: рецепт тонких картопляних млинців по-польськи
Чому ми не пробували цього раніше? Рецепт цвітної капусти по-польському з яєчним жовтком та зеленню
Відразу готуйте другу тарілку для добавки: як приготувати соковиті та запашні котлети по-польськи