Смачний та ніжний плавлений сир "Янтар" добре знайомий багатьом ще з часів СРСР. Правда, сьогодні для його виробництва використовують велику кількість консервантів, тому справжні ласощі вийдуть лише самостійно приготувавши його.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДо речі, за запропонованим рецептом виходить не тільки корисніше, а й смачніше, ніж покупний. А якщо у вас є можливість використовувати домашні продукти, то смак сиру взагалі вийде неймовірно насиченим і вершковим.
Інгредієнти для "Домашній плавлений сир "Янтар":
- сир - 500 г;
- молоко — 0,5 стак.;
- масло вершкове - 2 ст. л.;
- сода - 0,5 ч. л.;
- сіль за смаком;
- приправа (кріп, кмин, часник - за смаком).
Сир розтерти із содою.
Додати молоко (трохи менше половини склянки) і добре розмішати. Нагріти на повільному вогні, постійно помішуючи.
Коли суміш почне поступово плавитися, додати сіль (я поклала 1,5 ч. л.) та олію. Можна покласти спеції на свій смак, наприклад часник, паприку, кмин або кріп. У моєму варіанті кріп з 1 зубчиком часнику.
Довести до розчинення сиру, постійно помішуючи. Гарячим розлити в невеликі миски.
Остудіть сир і приберіть його в холодильнику - там він зберігатиметься тиждень, радуючи вас вранці смачними бутербродами або стравами.
Читайте також:
Ви будете ситі аж до вечора: рецепт листкового омлету з сиром та картопляним пюре на сніданок
Ніжно, соковито та ароматно: рецепт відбивних котлет із сиром по-італійськи
Пам'ятаєте свій дитячий садок? Рецепт омлету з сиром, який ми їли у дитинстві