Відбивні — одне з найпростіших страв, які можна приготувати з м’яса. Але при цьому простота не позначається на смаку, навпаки, він виходить відмінним, так що не соромно буде і гостям запропонувати пообідати.

Щоб приготувати дуже смачні відбивні, які готуються в тесті, беремо такий набір продуктів:

  • свиняча вирізка;
  • листкове тісто;
  • кунжут;
  • масло рослинне;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Свинячу вирізку необхідно промити, обсушити серветками і нарізати скибками товщиною в сантиметр. Кожен кусень злегка відбийте, поперчіть і посоліть. Складіть підготовлене м’ясо в тарілку і залиште на чверть години.

Важливо!

  • Бажано, щоб шматок свинини не піддавався заморожуванні. Краще брати свіже або охолоджене м'ясо;
  • Нарізати м’ясо для відбивних необхідно поперек волокон, невеликими шматками товщиною від 1 до 1,5 см. Це робиться для того, щоб м’ясо добре прожаривалось і не залишалося сирим.

Розкачайте готове листкове тісто в прямокутний пласт, потім його необхідно нарізати однаковими квадратами, на середину кожного квадрата викласти по шматочку підготовленого м'яса, загорнути тісто конвертиком.

На деко стелимо фольгу або пекарський папір, який необхідно промазати рослинним маслом, швом вниз викласти на лист відбивні зі свинячої вирізки в листковому тісті, присипати кожен конверт кунжутом, прибрати деко з заготовками в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 40 хвилин.

Готові конвертики можна подавати як окрему гарячу закуску, так і як доповнення до супу або бульйону.

Читайте також:

Задоволення захочеться розтягнути на весь вечір: рецепт відбивних швейцарською з додаванням коньяку і гірчиці

Такого ніжного м'яса ви ще не куштували: кляр для відбивних, зроблений на газуванні

Від них неможливо відмовитися: рецепт курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета

Захочеться з'їсти одразу три штуки: рецепт соковитих свинячих відбивних з бананом та яблуком. Запікається в духовці

Такого ви не куштували: готуємо курячі відбивні в картопляній шубі. Рецепт