Отже, щоб зробити тефтелі як у дитячому садку з підливою, знадобиться такий набір продуктів:

Наповніть каструлю водою. Перекладіть рис у каструлю та поставте її на плиту. Варіть рис до готовності, посоливши воду. У мене на половину склянки рису додано дві склянки води.

Відкиньте варений рис на друшляк і дайте повністю стекти воді.

Свинину перекрутіть через м'ясорубку разом із цибулею. Щоб було зручніше, розріжте цибулину на 4 частини (не забудьте видалити попки).

Додайте в свинячий фарш відварений рис.

Вбийте у фарш сире куряче яйце.

Посоліть.

Поперчіть. І добре перемішайте фарш ложкою, а потім руками.

Мокрими руками сформуйте з м'ясного фаршу круглі тефтелі. Насипте в плоску тарілку 2-3 столові ложки пшеничного борошна. Обваляйте кожну тюфтельку в борошні з усіх боків.

Розігрійте на плиті сковороду з олією. Обсмажте тефтелі, акуратно їх перевертаючи на різні боки. Потрібно, щоб на них з'явилася рум'яна скоринка.

Ось такі вони виходять у мене у процесі смаження. Зауважте, що тефтелі повинні поміститися на сковороді все.

Для соусу розведіть у глибокій тарілці томатну пасту з водою. У мене це одна склянка води.

Залийте тефтелі на сковороді томатним соусом і тушкуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин. Точний час визначайте своєю плитою.

Окремо у мисці змішайте сметану з ложкою борошна. Влийте половину склянки води та розмішайте до однорідності. Щоб смак у соусу був приємнішим, можете попередньо обсмажити борошно на сухій сковороді до легкої зміни кольору.

Влийте суміш сметани з борошном до тюфтель і тушкуйте страву ще 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. На цьому етапі потрібно досягти бажаної густоти підливи. У моїй родині люблять її рідше, тому я додала ще 0,5 склянки води.

Потім додайте до блюда лавровий лист, тушкуйте його ще 2 хвилини та вимикайте вогонь.

Гарнір підходить будь-який: картопля, каша або макарони.

Читайте також: