Пиріг "Равлик" з лаваша - чудова і клопітка в приготуванні страва!

Отже, для приготування пирога "Заливний лаваш" із м'ясним фаршем потрібно взяти:

  • м'ясний фарш 250-300 г;
  • твердий сир 150 г;
  • яйця 2-3 шт.;
  • сметана 2 ст.л.;
  • лаваш тонкий;
  • майонез;
  • кетчуп;
  • спеції за смаком;
  • сіль за смаком.

Розгорнути лаваш, листи змастити фаршем, дати спокій хвилин на 15, тоді лаваш при згортанні не прорветься, а буде еластичним. Збовтати яйця з додаванням майонезу або сметани, кетчупом та спеціями, підсолити.

У підготовлену жароміцну форму, змащену вершковим або олією, викладаємо пиріг "равликом".

Заливаємо пиріг яєчно-соусною сумішшю - вона повинна прикривати пиріг "Лаваш у заливці" з м'ясним фаршем щонайменше на 1,5 сантиметра або трохи вище.

Поставити на півгодини в духовку, можна готувати страву і в мультиварці - годину в режимі випікання, хвилин за 5-7 до закінчення присипати твердим натертим сиром.

Читайте також:

Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею

Їх захочеться розбирати двома руками: рецепт відкритих дріжджових пиріжків з м'ясом та солодким перцем

Вам не захочеться виходити з-за столу: рецепт швидкого шоколадного пирога з гарбуза

Ще апетитніше, ніж пиріжки: рецепт турецьких коржиків із сиром та зеленню на сковороді