Вважається, що консервований тунець – це простий та доступний спосіб отримання білка. Ще б пак, в одній баночці консервованого тунця міститься близько 40 грамів білка. А ще у складі цієї риби дев'ять незамінних амінокислот, а також дуже мало жиру та вуглеводів. Що ще потрібно для сніданку?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати ніжний омлет з туном, але знадобиться такий набір продуктів:
- яйця 3 шт.;
- петрушка;
- мелений чорний перець за смаком;
- консервований тунець: 1 банка;
- цибуля: 1 шт;
- тертий сир: 30 г
Насамперед чистимо цибулю і нарізаємо її півкільцями.
Далі потрібно розігріти у сковороді трохи олії. Викладаємо в сковороду дрібно нарізану цибулю і смажимо її, помішуючи, на маленькому вогні до м'якості, не чекаючи, коли цибуля підрум'яниться (приблизно 5 хвилин).
Відкриваємо банку тунця та зливаємо зайвий розсіл. Буквально через 1 хвилину можна додати тунець до цибулі на сковорідку. Добре перемішуємо і залишаємо на сковорідці обсмажуватися далі на невеликому вогні.
У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо сюди меленого перцю та збиваємо віночком. Свіжу зелень подрібнюємо та замішуємо до яєць.
Далі відправляємо яйця та зелень поверх тунця. Накриваємо кришкою та на невеликому вогні готуємо 5 хвилин. Через 5 хвилин знімаємо кришку, посипаємо тертим сиром омлет і доготовляємо його без кришки хвилини 3.
Перекладаємо на тарілку і можна куштувати.
До речі, цю страву можна подавати з томатним кетчупом, який потрібно полити на тарілку навколо омлету.
Важить такий простий сніданок 350 г, на які припадає приблизно 58 г білка, 20 г жирів і лише 5 г вуглеводів, що становить 432 кілокалорії.
І ще, крім цибулі як овочі сюди можна додати і будь-які інші овочі. Наприклад, часник чи болгарський перець.
Читайте також:
Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші
Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників
Таке захочеться готувати щоранку: рецепт яєчні у лаваші на сніданок