Вважається, що консервований тунець – це простий та доступний спосіб отримання білка. Ще б пак, в одній баночці консервованого тунця міститься близько 40 грамів білка. А ще у складі цієї риби дев'ять незамінних амінокислот, а також дуже мало жиру та вуглеводів. Що ще потрібно для сніданку?

Отже, щоб приготувати ніжний омлет з туном, але знадобиться такий набір продуктів:

  • яйця 3 шт.;
  • петрушка;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • консервований тунець: 1 банка;
  • цибуля: 1 шт;
  • тертий сир: 30 г

Насамперед чистимо цибулю і нарізаємо її півкільцями.

Далі потрібно розігріти у сковороді трохи олії. Викладаємо в сковороду дрібно нарізану цибулю і смажимо її, помішуючи, на маленькому вогні до м'якості, не чекаючи, коли цибуля підрум'яниться (приблизно 5 хвилин).

Відкриваємо банку тунця та зливаємо зайвий розсіл. Буквально через 1 хвилину можна додати тунець до цибулі на сковорідку. Добре перемішуємо і залишаємо на сковорідці обсмажуватися далі на невеликому вогні.

У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо сюди меленого перцю та збиваємо віночком. Свіжу зелень подрібнюємо та замішуємо до яєць.

Далі відправляємо яйця та зелень поверх тунця. Накриваємо кришкою та на невеликому вогні готуємо 5 хвилин. Через 5 хвилин знімаємо кришку, посипаємо тертим сиром омлет і доготовляємо його без кришки хвилини 3.

Перекладаємо на тарілку і можна куштувати.

До речі, цю страву можна подавати з томатним кетчупом, який потрібно полити на тарілку навколо омлету.

Важить такий простий сніданок 350 г, на які припадає приблизно 58 г білка, 20 г жирів і лише 5 г вуглеводів, що становить 432 кілокалорії.

І ще, крім цибулі як овочі сюди можна додати і будь-які інші овочі. Наприклад, часник чи болгарський перець.

Читайте також:

І сніданок, і обід на роботу: рецепт ніжного паштету з крабових паличок. Бутерброд відлітатиме за бутербродом

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників

Таке захочеться готувати щоранку: рецепт яєчні у лаваші на сніданок