Ліниве лечо готується тільки з болгарського перцю та помідорів з додаванням часнику та спецій - більше ніяких овочів вам не потрібно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати "ледаче" лечо знадобляться такі продукти:
- помідори – 3 кг;
- перець болгарський – 1 кг;
- часник – 3 зубчики;
- оцет 9% – 2-3 ст. ложки;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – 2 ст. ложки.
Розрахунок інгредієнтів вказаний на 6 банок об'ємом 0,5 літри. Якщо ви хочете заготовити більше соковитої закуски на зиму, то збільште норму продуктів у кілька разів. Лечо виходить дуже ароматним і апетитним, ідеальним за смаком.
Помідори промийте у воді, розріжте кожен плід навпіл і виріжте зелені серцевини. Далі половинки помідорів ще нарізаються скибочками.
1,5 кг приготовлених помідорів та перець змішати і викласти в каструлю. Якщо помідори не дуже соковиті, можна додати 0,5-1 склянку води.
Довести до кипіння. Варити на слабкому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Після цього додати решту нарізаних скибочками помідорів. Перемішати.
Часник очистити та роздавити.
Додати часник, пропущений через часнику, оцет. Варити лечо "ледаче" ще 5 хв. (до готовності).
Простерилізуйте банки та кришки будь-яким чином і перелийте в них гаряче лечо. Закатайте банки за допомогою ключа для консервації, дайте їм охолонути і перенесіть у комору, щоб узимку насолодитися яскравим та ароматним смаком літніх овочів.
Подавайте "ледаче" лечо як самостійну закуску або як овочевий салат з гарніром та м'ясними стравами.
Читайте також:
Якщо дуже хочеться, але немає часу: рецепт найсмачнішого "ледачого" лечо відразу на шість банок
Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму
Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи
Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи