Ліниве лечо готується тільки з болгарського перцю та помідорів з додаванням часнику та спецій - більше ніяких овочів вам не потрібно.

Отже, щоб приготувати "ледаче" лечо знадобляться такі продукти:

  • помідори – 3 кг;
  • перець болгарський – 1 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • оцет 9% – 2-3 ст. ложки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 2 ст. ложки.

Розрахунок інгредієнтів вказаний на 6 банок об'ємом 0,5 літри. Якщо ви хочете заготовити більше соковитої закуски на зиму, то збільште норму продуктів у кілька разів. Лечо виходить дуже ароматним і апетитним, ідеальним за смаком.

Помідори промийте у воді, розріжте кожен плід навпіл і виріжте зелені серцевини. Далі половинки помідорів ще нарізаються скибочками.

Очистіть болгарський перець від насіння, зрізавши кришечки. Нарізаємо перець соломкою.

1,5 кг приготовлених помідорів та перець змішати і викласти в каструлю. Якщо помідори не дуже соковиті, можна додати 0,5-1 склянку води.

Довести до кипіння. Варити на слабкому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Після цього додати решту нарізаних скибочками помідорів. Перемішати.

У суміш всипати цукор, сіль, варити ще 20-25 хв.

Часник очистити та роздавити.

Додати часник, пропущений через часнику, оцет. Варити лечо "ледаче" ще 5 хв. (до готовності).

Простерилізуйте банки та кришки будь-яким чином і перелийте в них гаряче лечо. Закатайте банки за допомогою ключа для консервації, дайте їм охолонути і перенесіть у комору, щоб узимку насолодитися яскравим та ароматним смаком літніх овочів.

Подавайте "ледаче" лечо як самостійну закуску або як овочевий салат з гарніром та м'ясними стравами.

Читайте також:

Якщо дуже хочеться, але немає часу: рецепт найсмачнішого "ледачого" лечо відразу на шість банок

Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму

Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи

Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи