Щоб приготувати соковиту запіканку з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре, знадобиться такий набір продуктів:

  • 300 г курячого філе (або свинини, яловичини);
  • 300 г баклажанів;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 150 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • 100 г сиру (твердого чи напівтвердого);
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • рослинна олія.

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки, заливаємо водою і ставимо на вогонь для приготування картопляного пюре. Солимо за смаком. Відварюємо до повної готовності. Зливаємо воду, перетираємо в пюре, додаємо молоко та вершкове масло. Все ретельно збиваємо до повітряної маси.

Баклажани нарізаємо кубиками, їх також потрібно посипати сіллю, залишити на 30 хвилин|мінути|, потім промиваємо в холодній воді.

Цибулю дрібно нарізати.

Перець очистити від насіння, порізати соломкою.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками.

Моркву натерти на середній тертці.

На олії обсмажити цибулю. Додати моркву і також трохи обсмажити.

Додати філе. Смажити протягом 5 хвилин.

Додавши перець.

Додаємо до сковороди баклажани. Посолити, поперчити.
Смажити протягом 10 хвилин.

Сир натерти на середній тертці.

У форму для запікання (приблизний розмір 15х20 см) викласти м'ясо з овочами. Розрівняти.

На м'ясо з овочами викласти картопляне пюре. Розрівняти. Посипати сиром.
Відправляємо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Подавати можна зі сметаною та зеленню (за бажанням).