Щоб приготувати соковиту запіканку з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре, знадобиться такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 300 г курячого філе (або свинини, яловичини);
- 300 г баклажанів;
- 300 г болгарського перцю;
- 150 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 500 г картоплі;
- 2 ст. вершкового масла;
- 50 мл молока;
- 100 г сиру (твердого чи напівтвердого);
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- рослинна олія.
Картоплю миємо, очищаємо від шкірки, заливаємо водою і ставимо на вогонь для приготування картопляного пюре. Солимо за смаком. Відварюємо до повної готовності. Зливаємо воду, перетираємо в пюре, додаємо молоко та вершкове масло. Все ретельно збиваємо до повітряної маси.
Баклажани нарізаємо кубиками, їх також потрібно посипати сіллю, залишити на 30 хвилин|мінути|, потім промиваємо в холодній воді.
Перець очистити від насіння, порізати соломкою.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
На олії обсмажити цибулю. Додати моркву і також трохи обсмажити.
Додати філе. Смажити протягом 5 хвилин.
Додаємо до сковороди баклажани. Посолити, поперчити.
Смажити протягом 10 хвилин.
У форму для запікання (приблизний розмір 15х20 см) викласти м'ясо з овочами. Розрівняти.
Читайте також:
Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
Ви прицмокуватимете від задоволення: рецепт запіканки з цвітної капусти з фаршем та сиром
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками