Аджика з хріном - криниця вітамінів. Особливо гарна вона із м'ясом. А ще таку аджику можна додавати до борщу та мазати на хліб.

Хрін надає домашній аджиці гостроти та особливої ​​пікантності.

Отже, щоб приготувати аджику з помідорів з хріном, солодким і гірким перцем, часником і спеціями, потрібно дотримуватися наступної пропорції продуктів:

  • солодкий перець 500-600 г;
  • гострий перець 4-5 штук;
  • помідори 2 кг;
  • корінь хрону 400-500 г;
  • часник 100 г;
  • сіль 2 ст. ложки;
  • цукор 100 г;
  • оцет 9% 100 мл.

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 2500 мл і трохи залишиться на пробу.

Отже, солодкий перець потрібно вимити, розрізати на частини, очистити від насіння.

Перець гіркий вимити, відрізати хвостики.

Помідори вимити, розрізати на частини.

Далі всі овочі потрібно перемолоти на м'ясорубці, включаючи насіння від гіркого перцю.

Часник подрібнюйте окремо.
Коли ми отримали однорідне овочеве пюре, його потрібно перемістити у глибоку ємність. Далі додаємо до перців, помідорів і хріну сіль із цукром. Перемішуємо.
Доведіть до кипіння середньому вогні. Зменшити вогонь до невеликого і варити 25 хвилин. Іноді помішуйте.

Влийте оцет і додайте часник. Розмішайте. Варіть ще 5 хв.

Розкладіть аджику по стерилізованих банках і закатайте кришками. Переверніть, укутайте та остудіть.