З зеленню, гірчицею, хріном, морквою, горілкою або хлібом огірочки будуть хрусткими, смачними та ароматними. В останньому випадку огірки виходять з легкою кислинкою та ледь вловимим хлібним присмаком.
Рецептів солоних огірків багато. Ще б пак, солоні огірки - чудова закуска і доповнення до сімейного обіду. Однак, якщо традиційно огірки солять просто з маринадом, Hyser рекомендує при засолюванні огірків додати шматочки чорного хліба, щоб огірочки придбали додатковий смак і аромат.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Зазначимо, що цей рецепт досить старий і особливо він користувався популярністю за радянських часів. Хитрість у тому, щоб додати кілька скоринок хліба. Завдяки дріжджам огірки квасяться, а їх смак сильно нагадує ті самі бочкові.
Отже, для засолювання огірків з житнім хлібом знадобляться такі продукти:
2 кг міцних невеликих огірків;
120-130 г житнього хліба, краще за "Бородинський";
20-25 г гілочок кропу;
100 г солі;
4-5 зубчиків молодого часнику.
Насамперед потрібно нарізати хліб скибочками і підсушити з обох боків на сковороді протягом кількох хвилин.
Огірочки залийте холодною питною водою, краще з криниці чи джерела. Залишіть на 3-5 годин у прохолодному місці. Кожні 1,5 години воду зливайте і заливайте овочі чистою водою. Цього можна й не робити, але напоєні огірки більш пружні та хрусткі, краще соляться і банки з ними не вибухають (щоправда, останнє твердження на 100% не доведене).
Потім воду зливаємо та миємо огірки ще раз.
У огірків відрізаємо з двох сторін кінчики або їх можна проколоти вилкою 1-2 рази.
Покладіть огірки в 3-літрову стерилізовану банку. Зверху покладіть хліб. Додати кріп і дрібно нарізаний або цілий часник. Залийте окропом солоним так, щоб води доходила до самого верху банки або навіть трохи переливалася через край. Закупорьте банки і залиште їх на 2-3 дні за кімнатної температури. Після цього можете вже їсти огірочки.
важливо!
Щоб такі огірки довше зберігалися, можна влити горілку в розсіл з розрахунку: 20 г на 1 л розсолу.
Випічка ідеально підходить для різних випадків: від затишних домашніх чаювань до святкових заходів. Вони можуть бути як холодними, так і теплими, що робить їх універсальним десертом.