Картопляний рулет з фаршем і помідорами на смак чимось нагадує зрази з начинкою, тільки готувати його простіше, а виглядає він дуже святково. Його можна приготувати на сімейний обід як гарячу закуску або гарнір, або навіть самостійну страву.

Отже, щоб приготувати картопляний рулет із фаршем та помідорами, знадобиться такий перелік продуктів:

    • картопля: +6 шт. (Серед.)
    • тертий сир пармезан: 2 кружки
    • сіль
    • чорний мелений перець
    • оливкова олія
    • цибуля: 1 шт.
    • яловичий фарш: 500 г
    • різаний помідори у власному соку: 400 г
    • петрушка: 1 невеликий пучок
    • мелений червоний перець: 1 чайна ложка
    • свіжий шпинат: 400 г
    • часник: 2 зубчики
    • сир рікотту: 200 г
    • тертий сир моцарелла: 1 кухоль

Рецепт приготування картопляного рулету з фаршем та помідорами

1. Спочатку картопля почистити, промити і нарізати однаковими тонкими скибочками.

2. На лист постелити папір для випічки і трохи посипати тертим сиром пармезан.

3. На сир акуратно і рівно викласти картопляні скибочки, додати сіль і посипати сиром, що залишився, пармезан.

4. Картоплю запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно на 30 хвилин.

5. Поки картопля запікається, треба приготувати начинку. Цибулю, нарізану дрібними кубиками, смажити на сковороді в олії. Як тільки цибуля стає золотистого відтінку, додати яловичий фарш і смажити доки не підрум'яниться.

6. Додати різані помідори у власному соку, нарізану петрушку, спеції та залишити тушкувати.

7. На окремій сковороді в олії підсмажити шпинат. Як тільки шпинат стає м'яким, додати дрібно нарізаний часник та сіль. Смажити поки що шпинат не зіщулиться.

8. Смажений шпинат розмішати в окремій тарілці із сиром рікотту.

9. Як тільки картопля випеклася, вийняти деко і зверху викласти приготовлену масу зі шпинату та сиру. Зверху додати фарш і рівно розподілити по всій поверхні.

10. Посипати тертим сиром моцарелла і все згорнути у великий рулет.

11. Запікати рулет у духовці до готовності приблизно на 15 хвилин.

Читайте також:

Їх потрібно подавати цілими тазиками, інакше не вистачить: рецепт ніжних пиріжків з лавашу з яйцем та цибулею

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Захочеться їсти без зупинки: рецепт східних грінок з лавашу з сиром та крабовими паличками

Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем