Картопляний рулет з фаршем і помідорами на смак чимось нагадує зрази з начинкою, тільки готувати його простіше, а виглядає він дуже святково. Його можна приготувати на сімейний обід як гарячу закуску або гарнір, або навіть самостійну страву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати картопляний рулет із фаршем та помідорами, знадобиться такий перелік продуктів:
-
- картопля: +6 шт. (Серед.)
- тертий сир пармезан: 2 кружки
- сіль
- чорний мелений перець
- оливкова олія
- цибуля: 1 шт.
- яловичий фарш: 500 г
- різаний помідори у власному соку: 400 г
- петрушка: 1 невеликий пучок
- мелений червоний перець: 1 чайна ложка
- свіжий шпинат: 400 г
- часник: 2 зубчики
- сир рікотту: 200 г
- тертий сир моцарелла: 1 кухоль
Рецепт приготування картопляного рулету з фаршем та помідорами
1. Спочатку картопля почистити, промити і нарізати однаковими тонкими скибочками.
2. На лист постелити папір для випічки і трохи посипати тертим сиром пармезан.
3. На сир акуратно і рівно викласти картопляні скибочки, додати сіль і посипати сиром, що залишився, пармезан.
4. Картоплю запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно на 30 хвилин.
5. Поки картопля запікається, треба приготувати начинку. Цибулю, нарізану дрібними кубиками, смажити на сковороді в олії. Як тільки цибуля стає золотистого відтінку, додати яловичий фарш і смажити доки не підрум'яниться.
6. Додати різані помідори у власному соку, нарізану петрушку, спеції та залишити тушкувати.
7. На окремій сковороді в олії підсмажити шпинат. Як тільки шпинат стає м'яким, додати дрібно нарізаний часник та сіль. Смажити поки що шпинат не зіщулиться.
8. Смажений шпинат розмішати в окремій тарілці із сиром рікотту.
9. Як тільки картопля випеклася, вийняти деко і зверху викласти приготовлену масу зі шпинату та сиру. Зверху додати фарш і рівно розподілити по всій поверхні.
10. Посипати тертим сиром моцарелла і все згорнути у великий рулет.
11. Запікати рулет у духовці до готовності приблизно на 15 хвилин.
Читайте також:
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Захочеться їсти без зупинки: рецепт східних грінок з лавашу з сиром та крабовими паличками
Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем