Апетитні груші в солодкому сиропі зі смаком меду та легким цитрусовим ароматом - відмінне доповнення до чашки чаю. Щоправда, процес приготування потребує певного проміжку часу і може тривати весь день. Це з поступовим увариванием груш. Результат цього вартий - таке варення не залишить нікого байдужим.

Отже, для приготування варення з цілих груш на зиму знадобиться:

  • груші 5 кг;
  • цукор 3 кг;
  • вода 5 склянок:
  • лимонна кислота – 1/3 ч. ложки.

Для варення за цим рецептом знадобляться дрібні груші. Чим дрібнішими будуть плоди, тим краще вони уваряться в сиропі.

Насамперед груші необхідно вимити.

Далі груші потрібно наколоти у кількох місцях зубочисткою, як райські яблучка. Це необхідно, щоб вони не лопалися при варінні, швидше наситилися сиропом. Проколи повинні доходити приблизно до серцевини плода, але так, щоб не було наскрізних отворів.

В окремій ємності готуємо цукровий сироп і заливаємо киплячим сиропом підготовлені груші.

Дати грушам у сиропі повністю охолонути.

Після цього поставити на вогонь та варити варення з груш 10-15 хвилин. Зняти з вогню та дати повністю охолонути.

Проварити таким чином варення ще 3 рази.

Гаряче варення потрібно розкласти по стерилізованих банках і одразу закатати стерильними кришками. Перевернути та укутати варення з груш до повного остигання.

Після остигання варення з груш потрібно перенести на зберігання в прохолодне місце.

Читайте також:

У вас "груші" випали: американська актриса осоромилася з прозорою сукнею. Фото

Ось це "чортові груші": онука Михайла Боярського похвалилася бюстом. Навіть у корсет не влазять

Виставила свою гігантську "грушу": волога Орбакайте показала, чим відрізняється від Пугачової