Баклажани по-єврейськи – це закуска, що нагадує за консистенцією паштет. Швидко, неклопотно, смачно. Зі звичних продуктів - незвичайний ніжний смак, який дуже популярний в ізраїльських супермаркетах.

Інгредієнти для баклажанів з яйцем по-єврейськи:

  • баклажан 1 штука;
  • цибуля ріпчаста 2 штуки;
  • яйця 3 штуки (варені);
  • олія вершкове 50 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

У страви "баклажани з яйцем по-єврейськи" є своя історія.

Так, в одного ізраїльського торговця планувалася суботня трапеза, в меню якої був печінковий паштет. Але йому вдалося так вдало продати всю курячу печінку, що на свій стіл і не вистачило. Його кухар не розгубився і приготував паштет з баклажанів, яких було вдосталь. Паштет так сподобався, що став невід'ємною частиною єврейської кухні. І головне, що не було порушено її негласний принцип – використовувати ті продукти, що не змогли продати.

Згідно з рецептом, цибулю потрібно очистити, дрібно нарізати і засмажити на вершковому (або іншому) маслі до золотистого кольору.

Баклажан повністю запікаємо в духовці до м'якості. Перевіряємо готовність зубочисткою: баклажани повинні легко протикатися. Серединку витягаємо ложкою, шкірку - на сміття.

А далі цибулю, баклажанну м'якоть та очищені яйця перемішуємо в блендері до однорідності. Цей процес можна довірити і м'ясорубці.

Сіль та перець - за смаком.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками