Ніхто не сперечатиметься, що білі гриби вважаються трофеєм серед грибників. Сезон цих ласощів починається наприкінці серпня – другій декаді вересня, а знайти білий гриб можна у ялицевих та соснових лісах. При цьому жоден сезонний стіл грибника не обходиться без грибів у сметані. У цій страві підкорює все: і смак, і простота і швидкість приготування.

Інгредієнти білих грибів у сметані:

  • білі гриби 500 гр.;
  • цибуля 1 штука;
  • вершки 150 гр.;
  • вода 150 мл;
  • вершкове масло|мастило| 50 гр.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Порада:

  • свіжі білі гриби краще вибирати маленького розміру. В іншому випадку великі гриби потрібно буде розрізати на скибочки;
  • сметана може бути будь-якої жирності. Її потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вона була кімнатної температури – так вона не розшарується у соусі.

Отже, насамперед гриби потрібно очистити від лісового сміття, перевірити на червивість і нарізати невеликими шматочками. Кілька разів гриби потрібно промити у холодній воді.

Потім викладаємо промиті гриби в каструлю, додаємо чисту воду і доведемо до кипіння. Варити гриби потрібно хвилин 15. З'являтиметься пінка, яку необхідно прибирати.

Відкиньте варені гриби на друшляк і промийте ще раз холодною водою. Залишіть, щоб стекла вся вода.

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і дрібно наріжте. Цибулю потрібно обсмажити на вершковому маслі кілька хвилин до м'якості.

Додайте до сковороди до цибулі варені білі гриби. Перемішайте. Смажте все разом ще 4-5 хвилин.

В окремій склянці змішайте сметану з водою. Залийте гриби сметанним соусом. За смаком додайте сіль та мелений перець. Можна додати трохи сушених трав чи спецій для грибів. Перемішайте.

Прогрійте все разом ще кілька хвилин і зніміть сковороду з вогню. Гриби у сметані готові! Доповніть їх будь-яким гарніром та подавайте до столу.

Читайте також:

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком

Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви