Мало хто замислюється про таке, але кабачки за своєю природою нейтральні за смаком, тому вони дуже добре поєднуються з різними ягодами та фруктами, вбираючи їх смакові відтінки.

Щоб приготувати мариновані кабачки з вишнею, потрібно підготувати такі продукти:

  • кабачки 800 г;
  • вишня 300 г;
  • цукор 250 г;
  • вода 600 мл.

важливо!

  • Якщо вишня надто кисла – можна збільшити кількість цукру.

Кабачок потрібно вимити і просушити, після чого обрізаємо кінці з обох боків. Кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кабачок невеликими кубиками. Вага підготовлених кабачків має становити - 600 г.

Вишню вимиваємо, перебираємо. Якщо є зіпсовані ягоди, видаляємо їх.

Банки для заготівлі ретельно миємо з харчовою содою, після чого добре промиємо під теплою проточною водою. Стерилізуйте банку та кришку зручним способом – над парою, у духовці чи мікрохвильовій печі.
Простерилізовані банки ставимо нагору дном на чистий рушник, щоб стекли зайві краплі води. Кришки можна також обсушити на рушнику.

У підготовлені баночки щільно укладаємо кубики кабачка і вишню, а зверху заливаємо окропом до самих країв. Прикриваємо баночки простерилізованими кришками, потім накриваємо чистим рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Потім зливаємо всю рідину зі банок назад у каструлю - найзручніше скористатися пластиковою кришкою з дірочками.

Додаємо в рідину цукровий пісок та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину. Після цього заливаємо банки з кабачками та вишнею киплячою рідиною майже до краю.

Відразу ж закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Швидко перевертаємо баночки вгору дном.

Укутуємо банки ковдрою або пледом. У такому положенні даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.