Ніхто не заперечуватиме, що баклажани відмінно підходять для приготування різноманітних, дуже смачних закусок і салатів. Ніжну закуску з баклажанів, помідорів і перцю гідно оцінять ті, хто віддає перевагу пісній або вегетаріанській кухні.

Отже, для приготування ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму потрібно:

  • баклажани – 3 шт. (700-800 г);
  • помідори – 3 шт. (500 г);
  • перець солодкий - 3 шт. (600-700 г);
  • цибуля ріпчаста велика - 3 шт. (400-500 г);
  • часник – 3 зубчики;
  • перець гострий - 1/3 стручка (за смаком);
  • сіль – 0,5 ст. ложки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • оцет 9% – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна - 100 мл.

З вказаної кількості виходить 1,5 л салату (3 півлітрові баночки).

Отже, промиваємо усі овочі.

Далі цибулю ріпчасту очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями.

У баклажан видаляємо плодоніжки і нарізаємо кружальцями завтовшки близько 1 см. Їх потрібно посолити, перемішати і залишити на 20 хвилин, а потім промити.

Помідори розрізаємо на 4-6 частин часточками, вирізаючи плодоніжку.

Перець розрізати навпіл, очистити від насіння. Солодкий перець нарізати соломкою. Гіркий перець дрібно|мілко| нарізати.

Часник очистити та дрібно нарубати.

У каструлю налити олію. Викласти нарізані помідори, цибулю, баклажани, солодкий перець та гострий перець. Довести до кипіння. Додати часник, сіль, цукор, оцет. Акуратно перемішати лопаткою овочі. Накрити каструлю кришкою і гасити овочі на невеликому вогні 30 хвилин.
Готуємо зручним способом банки та кришки для консервації.

Викласти гарячий салат у банки та герметично закрити (закатати). Перевернути банки кришкою донизу, укутати ковдрою до повного остигання.

Читайте також:

Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем

І діти, і дорослі божеволіють від цієї страви: рецепт маринованої кукурудзи на зиму. Готується цілими качанами

"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день

Це зимова насолода: рецепт консервованих огірків з медом та гірчицею