Ніхто не заперечуватиме, що баклажани відмінно підходять для приготування різноманітних, дуже смачних закусок і салатів. Ніжну закуску з баклажанів, помідорів і перцю гідно оцінять ті, хто віддає перевагу пісній або вегетаріанській кухні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму потрібно:
- баклажани – 3 шт. (700-800 г);
- помідори – 3 шт. (500 г);
- перець солодкий - 3 шт. (600-700 г);
- цибуля ріпчаста велика - 3 шт. (400-500 г);
- часник – 3 зубчики;
- перець гострий - 1/3 стручка (за смаком);
- сіль – 0,5 ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- оцет 9% – 1 ст. ложка;
- олія рослинна - 100 мл.
З вказаної кількості виходить 1,5 л салату (3 півлітрові баночки).
Отже, промиваємо усі овочі.
Далі цибулю ріпчасту очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями.
У баклажан видаляємо плодоніжки і нарізаємо кружальцями завтовшки близько 1 см. Їх потрібно посолити, перемішати і залишити на 20 хвилин, а потім промити.
Перець розрізати навпіл, очистити від насіння. Солодкий перець нарізати соломкою. Гіркий перець дрібно|мілко| нарізати.
Часник очистити та дрібно нарубати.
Викласти гарячий салат у банки та герметично закрити (закатати). Перевернути банки кришкою донизу, укутати ковдрою до повного остигання.
Читайте також:
Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем
"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день
Це зимова насолода: рецепт консервованих огірків з медом та гірчицею