Медові помідори на зиму - це надзвичайно солодка та пряна заготівля, яка чудово підійде як на святковий стіл, так і на повсякденну трапезу.

Докладніше про те, як зробити заготовку за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту, нам знадобиться:

Помідори (у мене чері) – 4 кг
Цибуля ріпчаста (дрібна) - 8-10 шт.
Базилік свіжий - кілька гілочок
Гірчиця (насіння) - 1 ч. ложка на кожну літрову банку
Вода - 4 л
*
Для маринаду:
(На 1 літр води)
Сіль – 1 ст. ложка
Цукор – 3 ст. ложки
Мед – 1 ст. ложка
Лимонна кислота – 1 ч. ложка (без верху)

Спосіб приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту:

Процес приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму починається з ретельного промивання помідорів. Ми поділяємо їх за кольорами – жовті та червоні, щоб створити яскравий та різноманітний зовнішній вигляд.

Заповнюємо заздалегідь підготовлені та стерилізовані банки (у нас їх 8 літрових) чері помідорами до половини. У кожній банці ми додаємо кілька промитих листочків базиліка (беремо у достатній кількості) і невелику цибулину, очищену та розрізану навпіл. Потім заповнюємо половину банки, що залишилася, помідорами іншого кольору.

Насамперед, заливаємо помідори в банках окропом. Потім закриваємо банки попередньо підготовленими кришками і залишаємо охолонути. Це триватиме приблизно 20 хвилин.

Далі, готуємо розсіл чи маринад. Для 4-х літрів використовували 4 літри води. Пропорції солі, цукру, меду та лимонної кислоти вказуються для 1 літра води. При закипанні води додаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо.

Охолоджений окріп із банок зливаємо за допомогою спеціальної кришки і в кожну банку додаємо 1 чайну ложку насіння гірчиці. Базилік та медовий маринад вже створять унікальний аромат!

Заливаємо банки готовим медовим розсолом (маринадом) до верху. Щільно закриваємо кришками і ретельно закочуємо їх. Залишаємо банки повільно остигати під ковдру.

Такі медові помідори на зиму можна зберігати як у підвалі, так і в стінній шафі. Смачного!

Читайте також:

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Справжній домашній "Живчик": рецепт компоту з аґрусу та апельсинів на зиму