Варена кукурудза - це улюблене багатьма літнє блюдо, яке подобається і дітям, і дорослим. Ми всі пам'ятаємо смак вареної кукурудзи з самого дитинства. Крім того, кукурудза містить безліч корисних речовин, таких як вітаміни групи В, С, D, К, РР, а також магній, калій, мідь, залізо, фосфор та інші. На початку сезону, коли стає можливим купити свіжі качани кукурудзи, багато хто вирішує приготувати їхні будинки.

Докладніше про те, як зварити смачну кукурудзу за допомогою трьох способів, читайте у нашому матеріалі.

Ось кілька рецептів приготування вареної кукурудзи:

1. Варимо кукурудзу в качанах:
- 4 качани кукурудзи
- сіль (за смаком)
- вершкове масло
- тертий сир
- спеції та трави (за бажанням)

Спосіб приготування:
1. Обірвати листя та пучки волосся з качанів кукурудзи. Бажано використовувати молоду кукурудзу та варити її в день покупки.
2. Укласти половину промитого листя на дно каструлі та викласти кукурудзу зверху. Якщо качани не містяться, рекомендується розрізати їх навпіл. Потім накрити овочі листям, що залишилося, і залити холодною водою до рівня листя на 2-3 см.
3. Варити кукурудзу після закипання близько 10-15 хвилин до м'якості зерен. Якщо кукурудза стара, час варіння може бути збільшено до 1,5 години. Важливо не солити кукурудзу до варіння та під час готування.
4. Після закінчення варіння, вийняти кукурудзу з каструлі, дати охолонути трохи, а потім натерти кожен качан сіллю, вершковим маслом і посипати тертим сиром. Подавати гарячою.

2. Швидке приготування кукурудзи:
- солодка молода кукурудза (5 шт)
- сіль (0,5 ст.л)
- вода (4-5 л)
- кріп та олія (для подачі)

Спосіб приготування:
1. Очистити кукурудзу від зеленого "кокона" та "волосся". Видалити твердий хвостик і м'який носик, щоб качани помістилися в каструлю.
2. Залити кукурудзу чистою водою, поставити на середній вогонь та варити 30 хвилин (якщо це молода та солодка кукурудза). Якщо це кормова кукурудза, час варіння може становити близько години чи довше.
3. За 10 хвилин до готовності кукурудзи додати сіль. Після готовності посипати натертим кропом, посолити, можна поперчити й полити трохи олії.

3. Варимо кукурудзу в мультиварці:
- кукурудза (2-3 шт)
- сіль (за смаком)
- вода

Спосіб приготування:
1. Очистити качани від листя, волосся та інших неприємностей. Добре промити.
2. Покласти качани в чашу мультиварки й залити холодною водою до рівня, що не перевищує максимальної позначки на чаші.
3. Додати кукурудзяне листя, закрити кришку та вибрати програму "Бобові" або аналогічну.
4. Варити 15-30 хвилин (залежно від свіжості качанів).
5. Злити воду та подавати страву до столу.

Смачного!

Читайте також:

Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.

Усього 10 хвилин на сковороді, а задоволення - на весь вечір: рецепт кабачкової піци з сиром та помідорами

Вся родина буде в захваті від цієї консервації: рецепт гречки з овочами на зиму