М'ясо, запечене з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром, стане вашою улюбленою стравою, яку об'єднати за столом усю родину.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром нам знадобиться:
Яловичина – 300 г | ||
Картопля молода – 400 г | ||
Кабачок – 1 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Сметана - 120 гр | ||
Базилік сухий – 1 ч. ложка | ||
Сир твердий – 60 г | ||
Соль – 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений – за смаком | ||
Кріп свіжий (для подачі) – до смаку |
Спосіб приготування страви за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром:
Молоду картоплю для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром, ретельно промийте губкою для миття посуду, щоб видалити весь бруд та землю. Ви можете очистити її або залишити шкірку - це на ваш розсуд. Після промивання обсушіть картоплю.
Наріжте картоплю на тонкі кружки, завтовшки приблизно 3-4 мм, і помістіть їх у глибоку миску. Додайте сметану, сіль та сухий базилік (або інші трави на ваш вибір). Добре перемішайте, щоб картопля рівномірно просочилася приправами, і залиште осторонь.
Промийте м'ясо та обсушіть його. Наріжте м'ясо на тонкі скибочки, приблизно 4-5 мм завтовшки. Якщо потрібно, відбийте м'ясо молоточком для відбивання.
Розігрійте духовку до 200 градусів для приготування м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.
Наріжте кабачки на кружки завтовшки не менше 5 мм, щоб вони зберігали форму при запіканні. Також наріжте цибулю півкільцями для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.
На дно жароміцної форми розміром 17х25 см викладіть половину картоплі, потім на картоплю викладіть кухлі кабачків. Посоліть і поперчіть кабачки до смаку для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.
Покладіть на наступний шар м'ясо. Знову посоліть, поперчіть і посипте цибулею. Завершіть оформлення страви, виклавши частину картоплі зверху.
Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту духовку. Запікайте м'ясо з картоплею та кабачком протягом 45-50 хвилин.
Потім зніміть фольгу та посипте блюдо тертим сиром. Дочекайтеся його повного плавлення і, за бажання, підрум'янювання.
Акуратно розкладіть готове м'ясо, запечене з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром по тарілках. За бажанням посипте подрібненим кропом і подавайте до столу.
Насолоджуйтесь ситною та неймовірно смачною стравою - м'ясом, запеченим з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром. Смачного!
Читайте також:
Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.