М'ясо, запечене з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром, стане вашою улюбленою стравою, яку об'єднати за столом усю родину.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром нам знадобиться:

Яловичина – 300 г
Картопля молода – 400 г
Кабачок – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сметана - 120 гр
Базилік сухий – 1 ч. ложка
Сир твердий – 60 г
Соль – 1 ч. ложка
Перець чорний мелений – за смаком
Кріп свіжий (для подачі) – до смаку

Спосіб приготування страви за рецептом м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром:

Молоду картоплю для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром, ретельно промийте губкою для миття посуду, щоб видалити весь бруд та землю. Ви можете очистити її або залишити шкірку - це на ваш розсуд. Після промивання обсушіть картоплю.

Наріжте картоплю на тонкі кружки, завтовшки приблизно 3-4 мм, і помістіть їх у глибоку миску. Додайте сметану, сіль та сухий базилік (або інші трави на ваш вибір). Добре перемішайте, щоб картопля рівномірно просочилася приправами, і залиште осторонь.

Промийте м'ясо та обсушіть його. Наріжте м'ясо на тонкі скибочки, приблизно 4-5 мм завтовшки. Якщо потрібно, відбийте м'ясо молоточком для відбивання.

Розігрійте духовку до 200 градусів для приготування м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.

Наріжте кабачки на кружки завтовшки не менше 5 мм, щоб вони зберігали форму при запіканні. Також наріжте цибулю півкільцями для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.

На дно жароміцної форми розміром 17х25 см викладіть половину картоплі, потім на картоплю викладіть кухлі кабачків. Посоліть і поперчіть кабачки до смаку для м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром.

Покладіть на наступний шар м'ясо. Знову посоліть, поперчіть і посипте цибулею. Завершіть оформлення страви, виклавши частину картоплі зверху.

Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту духовку. Запікайте м'ясо з картоплею та кабачком протягом 45-50 хвилин.

Потім зніміть фольгу та посипте блюдо тертим сиром. Дочекайтеся його повного плавлення і, за бажання, підрум'янювання.

Акуратно розкладіть готове м'ясо, запечене з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром по тарілках. За бажанням посипте подрібненим кропом і подавайте до столу.

Насолоджуйтесь ситною та неймовірно смачною стравою - м'ясом, запеченим з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром. Смачного!

Читайте також:

Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.

За таку консервацію вам дякуватимуть усю зиму: рецепт салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою.

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку