Ні для кого не секрет, що єврейські господині завжди славилися своєю ощадливістю. При цьому вони завжди намагалися отримувати максимум із невеликої кількості наявних продуктів.

Отже, щоб приготувати котлети з молодої картоплі та яєць як у єврейських господинь, потрібні такі продукти:

  • картопля – 500 г;
  • яйця варені – 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • яйце 1 штука;
  • майонез - 1 ст. ложка;
  • кріп свіжий – 1 пучок;
  • сухарі панірувальні - 80 г;
  • олія рослинна - 100 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Відварюємо картоплю до готовності і перетворюємо її на пюре, попередньо злив всю воду. Остуджуємо до теплого стану.

Нарізаємо цибулю кубиком і обсмажуємо її на олії до золотистого кольору.

Натираємо яйця на тертці.

Подрібнюємо зелень.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо сире яйце, майонез, солимо та перчимо. Вимішуємо до однорідного стану.

Формуємо котлети, добре пануємо в сухарях і обсмажуємо по обидва боки до рум'яної скоринки.

До картопляних котлет добре підійде соус зі сметани з часником і зеленню. А ще це чудовий гарнір до м'яса та риби.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками