Домашня аджика "Пальчики оближеш" настільки гарна, що описати неможливо - треба куштувати і насолоджуватися чудовим смаком.

Щоб приготувати домашню аджику "Пальчики оближеш", потрібно зібрати такий набір продуктів:

  • помідори – 2,5 кг;
  • морква – 500 г;
  • перець болгарський червоний – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 300 г;
  • часник – 200 г;
  • перець червоний гіркий – 3 шт.;
  • олія рослинна - 250 мл;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 0,25 склянки;
  • оцет 6% – 250 мл.

З цієї порції продуктів має вийти 6 баночок ємністю 300 мл.

Отже, болгарський перець потрібно помити, очистити, довільно нарізати та пропустити через м'ясорубку. До речі, колір болгарського перцю можна брати будь-хто.

Помідори помити, очистити, нарізати і також пропускаємо через м'ясорубку.

Моркву помити, очистити, довільно нарізати та пропустити через м'ясорубку.

Гострий перець очистити, помити, нарізати, пропустити через м'ясорубку.

Часник очистити, пропустити через м'ясорубку.

Цибулю очистити, помити, нарізати, пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці.

Далі всі овочі змішуємо та ставимо на плиту. Після того, як закипить, варити на повільному вогні 30 хв.

Після цього потрібно додати олію, добре перемішати і варити 30 хв. на повільному вогні. Додати|добавляти| цукор, сіль|соль| і готувати 1 ч. на повільному вогні.

Аджика має уваритися приблизно в півтора рази.

Для консервування: варити 2 год. 30 хв. Коли додається олія, додати 250 мл оцту. Аджика "Пальчики оближеш" готова, можна консервувати.

Банки та кришки ретельно вимити та висушити в духовці (простерилізувати).

Готову аджику "Пальчики оближеш" потрібно розкласти банками і зберігати в холодильнику.

Читайте також:

Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни