Оладки з цибулею та яйцем на кефірі, незважаючи на свою простоту, виходять дуже смачними. Цей рецепт рекомендується всім, хто любить закусочні несолодкі оладки.

Продукти, необхідні для замісу тіста:

  • кефір - 200 мл - має бути кімнатної температури;
  • борошно - 200 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сода - 0,5 ч. ложки;
  • сіль за смаком.

Для начинки знадобиться 3 яйця та 40 г зеленої цибулі.

Для смаження: олія рослинна - 30-45 мл.

У миску розбиваємо яйце і збовтуємо його із сіллю до однорідності. Вливаємо до яєць кефір, всипаємо соду і перемішуємо до однорідності.

Всипаємо до кефірно-яєчної суміші борошно, що просіяє, і замішуємо тісто трохи густіше, ніж на оладки (або таке ж), без грудочок.

Для приготування яйця кладемо в сотейник з холодною водою і відварюємо 8-10 хвилин після закипання. Охолоджуємо в холодній воді, очищаємо та нарізаємо кубиками.

Зелену цибулю промиваємо і нарізаємо кільцями.

Всипаємо в тісто кефірне яйця і цибулю, перемішуємо до однорідності. Вливаємо олію і знову перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії та столовою ложкою викладаємо туди тісто.

Накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо оладки по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яності та готовності.

Знову накриваємо сковороду кришкою.

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 13 оладок.

Подавати млинці на кефірі з яйцем та зеленою цибулею можна гарячими або холодними. Стандартна добавка при подачі - сметана, але можна використовувати інші соуси, в тому числі майонез.

Читайте також:

Захочеться їсти один за одним: рецепт млинців на молоці

Справжній літній "ням-ням": рецепт млинців з молодої капусти з шинкою та сиром

Рецепт млинців з кабачків із секретним соусом, який у Греції використовують для "любовних ночей"

Захочеться їх їсти, навіть якщо переїли: рецепт кабачкових млинців, зроблених на кефірі