Оладки з цибулею та яйцем на кефірі, незважаючи на свою простоту, виходять дуже смачними. Цей рецепт рекомендується всім, хто любить закусочні несолодкі оладки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти, необхідні для замісу тіста:
- кефір - 200 мл - має бути кімнатної температури;
- борошно - 200 г;
- яйце - 1 шт.;
- сода - 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком.
Для начинки знадобиться 3 яйця та 40 г зеленої цибулі.
Для смаження: олія рослинна - 30-45 мл.
У миску розбиваємо яйце і збовтуємо його із сіллю до однорідності. Вливаємо до яєць кефір, всипаємо соду і перемішуємо до однорідності.
Всипаємо до кефірно-яєчної суміші борошно, що просіяє, і замішуємо тісто трохи густіше, ніж на оладки (або таке ж), без грудочок.
Для приготування яйця кладемо в сотейник з холодною водою і відварюємо 8-10 хвилин після закипання. Охолоджуємо в холодній воді, очищаємо та нарізаємо кубиками.
Зелену цибулю промиваємо і нарізаємо кільцями.
Всипаємо в тісто кефірне яйця і цибулю, перемішуємо до однорідності. Вливаємо олію і знову перемішуємо.
Накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо оладки по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яності та готовності.
Знову накриваємо сковороду кришкою.
З цієї кількості продуктів виходить приблизно 13 оладок.
Подавати млинці на кефірі з яйцем та зеленою цибулею можна гарячими або холодними. Стандартна добавка при подачі - сметана, але можна використовувати інші соуси, в тому числі майонез.
Читайте також:
Захочеться їсти один за одним: рецепт млинців на молоці
Справжній літній "ням-ням": рецепт млинців з молодої капусти з шинкою та сиром
Рецепт млинців з кабачків із секретним соусом, який у Греції використовують для "любовних ночей"
Захочеться їх їсти, навіть якщо переїли: рецепт кабачкових млинців, зроблених на кефірі