Запіканка з молодої картоплі, курки та броколі - універсальна та зручна страва. Її можна готувати у будь-який сезон - використати свіжу капусту броколі чи заморожену. Крім того, ви можете використати в цій запіканці продукти, які залишилися від попередніх прийомів їжі - смажене чи відварене куряче філе, варену картоплю.

  • Картопля 600 г;
  • Куряче філе 300 г;
  • Олія соняшникова 4 ч. л.;
  • Броколі 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Грецький йогурт 250 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Мускатний горіх 0.5 ч. л.
  • Часник сушений 0.5 ч. л.
  • Сушений чебрець 0.5 ч. л.

Картоплю помити, очистити від шкірки і відварити у воді до півготовності. Дати охолонути і нарізати більш товстими скибочками (до 1 см).

Куряче філе промити, нарізати товстими скибочками і обсмажити до золотистої скоринки на соняшниковій олії.

Брокколі помийте і розділіть на дрібні суцвіття. Варіть 5 хвилин на пару або у воді. Помідор ошпарити, зняти шкоринку і нарізати кружальцями.

Змішайте йогурт з яйцями, усіма приправами та борошном до однорідної маси.

У форму для запікання викласти картоплю, потім м’ясо та овочі. Полити соусом. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин. Смачного!

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром