- молоко 500 мл;
- пшеничне борошно 200 гр.;
- цукор 60 гр.;
- яйця (великі) 3 шт.;
- какао 3 стол.
- сметана 2 стол.
- олія 2 стіл. л.;
- ванільний екстракт 1 чайн. л.;
- сіль (щіпка) 0,2 гр.
- борошно беріть найвищого гатунку;
- яйця та молоко повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх із холодильника;
- сметана підійде будь-якої жирності.
У мисці з'єднуємо яйця та цукор – ці продукти потрібно збити віночком до однорідності. Далі додаємо сметану, олію, ванільний екстракт і сіль і знову перемішуємо.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВлийте молоко кімнатної температури та знову перемішайте.
Всипте борошно, що просіює з какао. Тісто перемішайте, розбиваючи всі грудочки. Можете додати лише третину молока, потім всипати борошно з какао і перемішати. В'язку суміш, що вийшла, розбавте молоком, що залишилося - так ви точно уникнете появи грудочок.
Тісто має вийти злегка в'язке, плинне. Дайте тесту постояти 10-15 хвилин, щоб у борошні розвинулася клейковина
Далі потрібно добре розігріти сковороду, влити трохи олії, рівномірно розподілити на сковороді та підігріти.
Важливо!
- Рослинну олію слід наливати лише один раз, під час смаження першого млинця. Після цього можна не додавати, млинці не прилипнуть.
Вилийте ополоником трохи тіста і швидко розподіліть по всій поверхні сковороди. Випікайте млинець 2-3 хвилини до рум'яної скоринки, потім переверніть на інший бік і смажте стільки ж.
Подавати шоколадні млинці можна зі збитими вершками, кулькою морозива чи сметаною, згущеним молоком. Можна посипати горішками, полити розтопленим шоколадом, сиропом фруктовим, прикрасити фруктами.
Читайте також:
Справжній літній "ням-ням": рецепт млинців з молодої капусти з шинкою та сиром
Рецепт млинців з кабачків із секретним соусом, який у Греції використовують для "любовних ночей"
Від них неможливо відірватися: рецепт солоних млинців з начинкою з крабових паличок та салямі
Захочеться їх їсти, навіть якщо переїли: рецепт кабачкових млинців, зроблених на кефірі