Вишневий соус дивовижного рубінового кольору нечасто можна знайти на столі. Він цікавий не тільки сам по собі, але й дивовижним чином наголошує на теплому смаку смаженого м'яса, запеченого птаха з хрусткою шкіркою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриголомшливий вишневий соус до м'яса можна приготувати і з'їсти відразу або ще заготовити про запас на зиму, оскільки він добре зберігається в квартирній коморі досить тривалий час.
складові
- вишні свіжі – 1 кг;
- цукор – 250 г;
- часник – 3 зубчики;
- паприка мелена – 1,5 ч. л.;
- каррі – 1,5 ч. л.;
- коріандр мелений - 1 ч. л.;
- перець червоний мелений – 1,5 ч. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- бальзамічний оцет – 3 ст. л.;
- гвоздика - 0,5 ч. л.;
- зміна - 1 год. л.
Вишня для соусу підійде будь-якого сорту - головне, щоб ягоди були стиглі, гарної якості.
Вишню потрібно добре переглянути та видалити зелені хвостики та червиві плоди. Промити під холодною проточною водою і залишити на 15-20 хвилин, щоб стекла вся рідина.
Далі з вишень потрібно витягти кісточки. Для цієї мети є спеціальні пристрої, хоча можна взяти і звичайну англійську шпильку і закругленою стороною дістати кісточку. Головне, уважно стежити, щоб кісточка потрапила в ємність із очищеною вишнею.
На наступному етапі вишню потрібно перебити блендером до однорідності. Можна також скористатися м'ясорубкою або кухонним подрібнювачем.
Читайте також:
Це неймовірна насолода: рецепт молодих кабачків, замаринованих у томатному соусі
Виходять дуже ніжними та соковитими: рецепт сирників, запечених у сметанному соусі
Ви будете в захваті: рецепт цибулі в медовому соусі. Ідеально під будь-яке м'ясо