Обов'язково спробуйте цю гарну і надзвичайно смачну картоплю в клярі. Справді дуже простий рецепт, з яким легко впорається навіть новачок. Причому чим дрібнішою буде картопля, тим смачнішою і красивішою буде страва.

  • картопля (молодий) – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • мука - 1 ст. ложка;
  • паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
  • сіль за смаком;
  • олія соняшникова (для смаження) - 300 мл.

Молоду картоплю невеликого розміру (приблизно з волоський горіх) потрібно почистити, промити, перекласти в каструлю і залити врівень холодною водою.

Каструлю ставимо на плиту на сильний вогонь. Коли вода закипить, солимо до смаку. Далі вогонь потрібно зменшити та варити картоплю до готовності – приблизно 15 хвилин (час відварювання залежатиме від сорту картоплі).

З готової картоплі злийте воду.

Для кляра в мисці з'єднуємо яйце, сметану, борошно, сіль та мелену паприку. Перемішуємо вилкою до одержання однорідного кляру.

Кілька картоплин перекладіть у миску з кляром, перевертаючи, переконайтеся, що кляр покрив їх рівним шаром.

У ківш, сотейник або каструльку невеликого діаметру налийте олію. Розігрійте його добре.
Опустіть картопля у клярі у гарячу олію.

Обсмажте картоплю кілька хвилин, до рум'яної скоринки.

Часто перевертайте кожну бульбу, щоб скоринка на картоплі прожарилася рівномірно.

Перекладіть готову картоплю на серветку.