Обов'язково спробуйте цю гарну і надзвичайно смачну картоплю в клярі. Справді дуже простий рецепт, з яким легко впорається навіть новачок. Причому чим дрібнішою буде картопля, тим смачнішою і красивішою буде страва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля (молодий) – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 1 ст. ложка;
- мука - 1 ст. ложка;
- паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- олія соняшникова (для смаження) - 300 мл.
Молоду картоплю невеликого розміру (приблизно з волоський горіх) потрібно почистити, промити, перекласти в каструлю і залити врівень холодною водою.
З готової картоплі злийте воду.
Для кляра в мисці з'єднуємо яйце, сметану, борошно, сіль та мелену паприку. Перемішуємо вилкою до одержання однорідного кляру.
Кілька картоплин перекладіть у миску з кляром, перевертаючи, переконайтеся, що кляр покрив їх рівним шаром.
У ківш, сотейник або каструльку невеликого діаметру налийте олію. Розігрійте його добре.
Опустіть картопля у клярі у гарячу олію.
Обсмажте картоплю кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Часто перевертайте кожну бульбу, щоб скоринка на картоплі прожарилася рівномірно.
Подавайте картопля в клярі до столу в гарячому вигляді як самостійна страва або як оригінальний гарнір до страв з м'яса або риби.
Читайте також:
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Насолода гарантована: рецепт вареників з тертою молодою картоплею, салом та цибулею
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем