Єврейська кухня досить різноманітна, практично на будь-який смак та гаманець. І іноді звичайні домашні рецепти зі старих єврейських родів стають надбанням громадськості, а також набувають шанувальників у всьому світі. Єврейський заливний пиріг із сиром на кефірі саме такий.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом єврейського заливного пирога з сиром на кефірі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом єврейського заливного пирога з сиром на кефірі нам знадобиться:

- 1 склянка кефіру
- 2 яйця
- 200 г сиру (будь-якого виду, що переважно плавиться)
- 1/2 чайної ложки солі
- Дрібка цукру
- Зелень (за смаком: кріп, зелена цибуля, кінза)
- 2 склянки борошна (може знадобитися трохи більше або менше, залежно від якості борошна)
- 1 чайна ложка розпушувача
- Рослинна олія для змащування форми

Спосіб приготування страви за рецептом єврейського заливного пирога з сиром на кефірі:

Крок 1: Підготуйте продукти для єврейського пирога з сиром на кефірі. З холодильника дістаньте кефір та яйце заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури.

Крок 2: Натріть сир на середній тертці для єврейського пирога з сиром на кефірі. Будь-який вид сиру підійде, головне, щоб він був смачним і добре плавився.

Крок 3: Помийте та наріжте зелень на дрібні шматочки. Виберіть будь-яку зелень до смаку, таку як кріп або зелена цибуля.

Крок 4: У миску влийте кефір, додайте сіль і трохи цукру. Вбийте яйце і перемішайте вилкою до однорідної суміші для єврейського пирога з сиром на кефірі.

Крок 5: Додайте натертий сир та нарізану зелень у рідку частину суміші для єврейського заливного пирога із сиром на кефірі. Залишіть трохи сиру для посипання зверху пирога. Змішайте знову.

Крок 6: Просійте борошно в миску і додайте розпушувач. Перемішайте тісто, додаючи потрібну кількість борошна, щоб досягти консистенції трохи густіше, ніж для оладок.

Крок 7: Змастіть форму для випікання олією та вилийте в неї тісто. Розрівняйте верх єврейського заливного пирога із сиром на кефірі.

Крок 8: Посипте єврейський заливний пиріг з сиром на кефірі сиром.

Крок 9: Поставте форму з єврейським пирогом з сиром на кефірі в розігріту духовку до 180°C і випікайте 35-45 хвилин, поки єврейський заливний пиріг з сиром на кефірі не підніметься і не набуде золотистого кольору.

Крок 10: Остудіть єврейський пиріг з сиром на кефірі, наріжте на шматочки й подавайте до столу.

Смачного! Тітка Сара для вас постаралася!

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками