Смачні сирники для більшості українців – символ початку нового доброго дня. Ще б пак, цю страву можна приготувати менш ніж за пів години. При цьому сирники запечені в сметанному соусі – унікальний різновид класичної страви, що є справжнім витвором мистецтва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля того, щоб приготувати ніжні сирники, запечені в сметанному соусі, потрібні такі продукти:
- сир - 500 г;
- яйця - 2 шт.;
- сметана - 140 г (5-6 ст. ложок);
- крупа манна - 45 г (3 ст. ложки);
- крохмаль - 30 г (3 ст. ложки);
- цукор – 50 г;
- вода - 100 мл;
- олія рослинна - 15 мл (1 ст. ложка);
- сіль - щіпка.
Сир у широкій мисці з'єднуємо з 1 яйцем, манною крупою та цукром (2 ст. ложки), трохи солимо (щіпка), перемішуємо до однорідності. Щоб маса вийшла гладкою та без грудочок, сир можна пробити занурювальним блендером.
Сметану в окремій ємності змішуємо з водою (100 мл), цукром і яйцем, що залишилися. Перемішуємо сметанну масу до однорідності.
Формуємо з сирного тіста невеликі округлі сирники. Зі зазначеної кількості продуктів вийшло 12 штук.
У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо сирники та обсмажуємо на помірному вогні 3-4 хвилини, до золотистості. Перевертаємо сирники і смажимо ще 3-4 хвилини до рум'яності.
Потім виливаємо сметанний соус до сирників, гасимо 3-5 хвилин на невеликому вогні.
Читайте також:
Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка
Важко утриматися від добавки: рецепт часникового хліба із сиром у духовці від Євгена Клопотенка
Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка
Гості будуть у захваті: закуска з листкового тіста з сиром та беконом від Євгена Клопотенка