Смачні сирники для більшості українців – символ початку нового доброго дня. Ще б пак, цю страву можна приготувати менш ніж за пів години. При цьому сирники запечені в сметанному соусі – унікальний різновид класичної страви, що є справжнім витвором мистецтва.

Для того, щоб приготувати ніжні сирники, запечені в сметанному соусі, потрібні такі продукти:

  • сир - 500 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • сметана - 140 г (5-6 ст. ложок);
  • крупа манна - 45 г (3 ст. ложки);
  • крохмаль - 30 г (3 ст. ложки);
  • цукор – 50 г;
  • вода - 100 мл;
  • олія рослинна - 15 мл (1 ст. ложка);
  • сіль - щіпка.

Сир у широкій мисці з'єднуємо з 1 яйцем, манною крупою та цукром (2 ст. ложки), трохи солимо (щіпка), перемішуємо до однорідності. Щоб маса вийшла гладкою та без грудочок, сир можна пробити занурювальним блендером.

Далі сирну масу потрібно залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набрякла і ввібрала зайву рідину.

Сметану в окремій ємності змішуємо з водою (100 мл), цукром і яйцем, що залишилися. Перемішуємо сметанну масу до однорідності.

Всипаємо до сирної маси крохмаль, ретельно перемішуємо.

Формуємо з сирного тіста невеликі округлі сирники. Зі зазначеної кількості продуктів вийшло 12 штук.

У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо сирники та обсмажуємо на помірному вогні 3-4 хвилини, до золотистості. Перевертаємо сирники і смажимо ще 3-4 хвилини до рум'яності.

Потім виливаємо сметанний соус до сирників, гасимо 3-5 хвилин на невеликому вогні.

Готові сирники, тушковані в сметані, розкладаємо по порціях та подаємо.

Читайте також:

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка

Важко утриматися від добавки: рецепт часникового хліба із сиром у духовці від Євгена Клопотенка

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка

Гості будуть у захваті: закуска з листкового тіста з сиром та беконом від Євгена Клопотенка