Спробувавши мариновану полуницю, ви забудете про варення і компоти і хвалятиметеся цим чарівним десертом перед своїми знайомими.

Зазначимо, що рецепт маринованої полуниці дуже простий і не займає багато часу.

Що нам знадобиться для приготування маринованої полуниці:

500 г свіжої полуниці

200 г цукру

240 мл води

120 мл оцту (яблучного чи винного)

1 ванільна паличка (або 1 чайна ложка екстракту ванілі)

Декілька гвоздик

Декілька кориці (за бажанням)

Як приготувати мариновану полуницю:

Підготуйте свіжу полуницю, видаліть плодоніжки та промийте ягоди. Викладіть їх у скляну ємність чи банку.

У каструлі з'єднайте цукор, воду, оцет, ванільну паличку (розрізану навпіл і насіння видавлене) і гвоздику. Якщо ви хочете додати трохи кориці, покладіть її туди. Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і дайте сиропу поваритись ще 5-7 хвилин, щоб він трохи загуснув.

Видаліть ванільну паличку та гвоздику із сиропу. Залишіть сироп трохи охолонути.

Поки сироп остигає, налийте його безпосередньо на полуницю в ємності чи банку. Переконайтеся, що полуниця повністю покрита сиропом.

Закрийте ємність або банку кришкою і помістіть її в холодильник на кілька годин або краще на ніч, щоб полуниця маринувалась і наситилася ароматами.

Після необхідного часу маринування ваша полуниця готова до вживання. Ви можете використовувати її як десерт, додавати в йогурт, салати або просто їсти самостійно.

У вас вийде смачна і ароматна маринована полуниця, яку можна насолоджуватися будь-якої пори року!

Читайте також:

Смак просто карколомний: рецепт ароматного пирога цибулі з сиром

Гладіолуси здивують вас пишним цвітінням: 4 простих хитрощів досвідченого дачника

Секрет наших прадідів: як відлякати від картоплі колорадських жуків. Хімікати не потрібні