Сирний пиріг з першою полуницею - улюблений літній рецепт десерту більшості господинь. Головне для сирного пирога з першою полуницею вибрати якісну полуницю та кисломолочний сир.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування страви за рецептом сирного пирога з першою полуницею читайте в нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом сирного пирога з першою полуницею нам знадобиться:
Полуниця свіжа – 200-300 г | ||
Кисломолочний сир - 500 г | ||
Олія вершкове (розм'якшене) - 120 г | ||
Яйця (С0) – 4 шт. | ||
Цукор - 120 г | ||
Борошно - 120 г | ||
Ванільний цукор - 1 ч. ложка | ||
Розпушувач - 12 г |
Спосіб приготування страви за рецептом сирного пирога з першою полуницею:
Щоб приготувати смачний і ароматний сирний пиріг з першою полуницею, необхідно дотримуватися деяких простих рекомендацій. Для початку дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому час, щоб воно розм'якшилося. Важливо, щоб для сирного пирога з першою полуницею масло було добре розм'якшеним, а не розплавленим.
Крім цього, кисломолочний сир для сирного пирога з першою полуницею має бути досить сухим і пластичним, щоб він добре поєднувався з іншими інгредієнтами та дав пирогу потрібну текстуру. Обов'язковий етап - підготовка форми для випікання пирога з кисломолочного сиру з першою полуницею, яку необхідно вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом попередньо.
Далі для приготування сирного пирога з першою полуницею розігрійте духовку до 180° С. У мисці з'єднайте яйця, цукор і ванільний цукор, після чого збийте всі інгредієнти в пишну щільну піну за допомогою міксера. Кисломолочний сир для сирного пирога з першою полуницею перемішайте із маслом до однорідності, а потім додайте в отриману суміш збиті яйця з цукром, перемішавши все до однорідності.
Пересійте борошно та розпушувач для сирного пирога з першою полуницею, перемішайте тісто до однорідної, густої маси. Викладіть тісто для сирного пирога з першою полуницею у форму та розрівняйте його. Промийте полуницю і залиште її в друшляку на кілька хвилин, щоб видалити зайву рідину. Розріжте ягоди на половинки й красиво викладете поверх тіста для сирного пирога з першою полуницею.
Випікайте сирний пиріг з першою полуницею в розігрітій до 175 ° С духовці протягом 50-60 хвилин. Готовність сирного пирога з першою полуницею можна перевірити дерев'яною шпажкою - із центру вона повинна виходити без слідів налипання тіста. Якщо під час випікання сирний пиріг з першою полуницею зовні сильно підрум'янився, а всередині ще сирий - прикрийте сирний пиріг з першою полуницею зверху листом фольги.
Сирний пиріг з першою полуницею подається остиглим і є відмінним вибором для десерту або чаювання. Смачного!
Читайте також:
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем
Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою
Ситно, корисно та смачно: рецепт парових курячих котлет з кабачком від Євгена Клопотенка