Щоб приготувати маринований перець, фарширований виноградом, знадобляться такі продукти та спеції:

  • перець болгарський – 800 г (4 шт.);
  • виноград – 400 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • кардамон (коробочки) – 2 шт.;
  • перець запашний горошком – 4 шт.;
  • перець чорний горошком – 4 шт.

Із зазначеної кількості виходить дві баночки по 1 л.

Виноград вимити та обірвати з гілочок.

Перці вимити, відрізати капелюшки з плодоніжками та видалити насіння. Покласти перці з капелюшками в каструлю, залити водою, поставити на середній нагрів і довести до кипіння. Проварити перці приблизно 3 хвилини.

Акуратно витягти перці та капелюшки з окропу і викласти на тарілку. Виноград залишити в ту ж каструлю з окропом і проварити на середньому вогні приблизно 1-1,5 хвилини. Потім обережно злити воду, відкинувши виноград на друшляк.

Перці нафарширувати виноградом. Капелюшки скріпити з перцями за допомогою зубочистки.

На дно кожної банки кинути по 2 горошини перцю (запашного та чорного), лавр та кардамон. Перекласти в банки перці та решту винограду.

Готовим маринад:

Вода очищена – 1 л
Оцет 9% – 4 ст. ложки
Цукор білий – 6 ст. ложок
Сіль велика – 2 ст. ложки

В окрему каструльку чи сотейник влити 1 л води. За бажанням можна використовувати воду, в якій варилися перці. Додати цукор та сіль, перемішати. Поставити сотейник на максимальне нагрівання, довести до кипіння. Прокип'ятити приблизно хвилину, потім вимкнути нагрівання, влити оцет і перемішати.

Залити маринад одразу у банки з перцями.

У велику каструлю укласти кухонний рушник. Поставити банки в каструлю та залити водою так, щоб вона доходила до середини банок. Поставити каструлю на середнє нагрівання і довести до кипіння. Стерилізувати перець із виноградом приблизно 10 хвилин. Я використала маленьку каструлю, тому стерелізувала банки по одній.

Через деякий час акуратно дістати гарячі банки з каструлі і закрутити кришками. Обережно перевернути банки вгору дном і перевірити, чи кришки не підтікають. Укутати банки теплою ковдрою і залишити до повного остигання.

Маринований перець з винограду готовий. Зберігати таку заготівлю можна в темному і прохолодному місці - комора або льох для цього чудово підійдуть.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси