Красива ефектна закуска - запечені баклажани, нашпиговані салом із часником. Це дуже проста страва, але в той же час вона смачна, вишукана і пікантна. Таку закуску з баклажанів із салом та часником можна подавати на кожен день або як апетитну прикрасу для святкового столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для приготування запечених баклажанів із салом прості та знайдуться у кожному будинку:
- баклажан – 800 г;
- сало – 150 г;
- бекон – 150 г;
- помідори – 2 шт.;
- часник – 50 г;
- оливкова олія - 80 мл;
- петрушка – 1 пучок;
- укроп – 1 пучок;
- сіль за смаком;
- Перець до смаку.
Отже, баклажани миємо та вздовж кожного робимо кілька надрізів – з різних боків.
важливо!
- Гірчинку баклажанової шкірки легко прибрати, замочивши баклажани в солоній воді.
У надрізи баклажанів вставляємо шматочки сала, обкатані в перці із сіллю та шматочки нарізаного часнику. А зверху на баклажани викладаємо нарізані шматочки бекону, чергуючи з помідорами.
Нашпиговані баклажани кладемо на лист, поливаємо маслом і запікаємо до готовності (приблизно 30 хв) при температурі 180°C.
Готові баклажани нашпиговані салом нарізаємо та прикрашаємо зеленню.
Закуску можна подавати як холодною, так і теплою.
Нагадаємо, що баклажан - продукт некрохмалистий та низьковуглеводний.
Калорій у баклажани мало, у 100 грамах лише 24 ккал. Але це показники сирого баклажану, а сирим його рідко їдять. Найчастіше баклажани смажать чи запікають. І тут його калорійність зростає в геометричній прогресії: наприклад, консервований баклажан містить вже 50 ккал, печений — 70 ккал, а смажений в маслі — майже 100 ккал (мова все ще про 100 грамів, адже з'їдаємо ми за один раз набагато більше).
Читайте також:
Шалено смачно і дуже швидко: рецепт яєчного рулетика з ковбасою, помідорами та зеленню
Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею
Чоловіки з'їдають по дві тарілки: рецепт цибульного супу з сиром та грінками