Готувати смажені пиріжки на кефірі – дуже легко та просто. На допомогу прийдуть теплі спогади їхнього далекого дитинства, а також наш простий і докладний рецепт.

Докладніше про те, як приготувати смажені пиріжки на кефірі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування смажених пиріжків на кефірі нам знадобиться:

  • Кефір - 250 г
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 400 г
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Капуста – 400 г
  • Морква – 1 шт.
  • Вода - 50 мл
  • Томатний сік – 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – до смаку

Спосіб приготування смажених пиріжків на кефірі:

Візьміть глибоку миску і влийте до неї кефір кімнатної температури. Додайте курячі яйця, сіль та цукор і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Влийте гірчичну олію (завдяки своїй гостроті ця олія чудово поєднується з тестом, проте ви можете замінити її на оливкову або соняшникову).

Також додайте свіжі, якісні сухі дріжджі та 2-3 ст.л. просіяного борошна. Все перемішайте, розговоріть трохи, накрийте серветкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин. За цей час дріжджі активуються, а маса збільшиться в обсязі та підніметься пишною шапкою.

Щоб борошно збагатилося киснем і сприятливо впливало на тісто і сам борошняний виріб, необхідно після кожного додавання борошна ретельно вимішувати тісто. Коли піде все борошно, продовжуйте вимішувати тісто протягом 15-20 хвилин.

Коли тісто добре вимішане, викладіть його в миску, накрийте серветкою або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.

В цей час можна приготувати начинку. Для неї візьміть нашатковану капусту, викладіть її в казан, влийте воду і тушкуйте під закритою кришкою 15 хвилин. Потім викладіть натерту моркву, за смаком додайте сіль і чорний мелений перець, а через 5 хвилин влийте томатний сік. Продовжіть тушкування без кришки до повного випаровування рідини та до отримання красивого, рівного кольору. Начинка має охолонути або бути теплою, але не гарячою.

Коли тісто добре підійшло, його потрібно перемішати. Потім розділіть його на 2-3 рівні частини і кожну частину по черзі скачайте у валик, потім розріжте його на рівні частини. Розмір пиріжка залежить від розміру частини. Товщина коржика має бути приблизно 5-7 мм.

Викладіть начинку в центр кожного коржика і защипніть краї, щоб начинка не витікала. Пироги можна запекти в духовці, але також можна обсмажити на сковороді з олією. Смажте пироги з обох боків на середньому вогні, поки вони не стануть золотаво-коричневими.

Готові пиріжки можна подавати на стіл із гарячими чи прохолодними напоями, залежно від переваг. Це відмінний вибір для закуски на святі чи сімейної вечері. Соковитий та ароматний, цей пиріг буде улюблений всією родиною та обов'язково додасть різноманітності у ваше меню.

Читайте також: