Є багато українців, які вважають, що "раніше все було краще. Зокрема, їжа смачніша. Ми враховуємо такі думки та знаходимо вам рецепти за ГОСТом".

Пам'ятаєте ті пишні оладки з яблуками з радянських їдалень? Напевно, ви за ними сумуєте, тому точно зрадієте цьому рецепту з кулінарної збірки тих часів.

Оладки з яблуками, кадр з відео
Оладки з яблуками, кадр з відео

Інгредієнти:

  • борошно 1 кг;
  • сухі дріжджі 10 г;
  • яблука 100 - 200 г;
  • яйце 1 шт.;
  • молоко 1 кг;
  • цукор 20 г;
  • сіль 10 г;
  • олія 30-50 г.

Приготування:

1.В глибоку тару наливаємо молоко, всипаємо сухі дріжджі, цукор, сіль. Вливаємо олію. Сюди ж розбиваємо одне куряче яйце. Перемішуємо за допомогою віночка.

2.Засипаємо борошно і розмішуємо тісто руками. Накриваємо харчовою плівкою і протикаємо її ножем у кількох місцях. Залишаємо в теплому місці до 1 підйому, це приблизно 30-40 хвилин. Далі обминаємо та залишаємо до 2 підйому, тобто приблизно на 20-30 хвилин.

3. Миті та очищені яблука нарізаємо соломкою або дрібним кубиком. З'єднуємо фрукти з тістом і перемішуємо. Залишаємо ще на 15 хвилин.

4. Розігріваємо сковороду з маслом на плиті. Щоб кожна оладка була додатково змащена олією, щоразу занурюємо столову ложку в склянку олії та зачерпуємо невелику кількість тіста. Обсмажуємо кожен виріб із двох сторін по 1-2 хвилини.

Читайте також:

Найсмачніші котлети без м'яса на Різдвяний піст: рецепт, який тримали у секреті.

З небюджетного лише яйця: рецепт святкового салату "Кулінарне диво".