Є багато українців, які вважають, що "раніше все було краще. Зокрема, їжа смачніша. Ми враховуємо такі думки та знаходимо вам рецепти за ГОСТом".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПам'ятаєте ті пишні оладки з яблуками з радянських їдалень? Напевно, ви за ними сумуєте, тому точно зрадієте цьому рецепту з кулінарної збірки тих часів.
Інгредієнти:
- борошно 1 кг;
- сухі дріжджі 10 г;
- яблука 100 - 200 г;
- яйце 1 шт.;
- молоко 1 кг;
- цукор 20 г;
- сіль 10 г;
- олія 30-50 г.
Приготування:
1.В глибоку тару наливаємо молоко, всипаємо сухі дріжджі, цукор, сіль. Вливаємо олію. Сюди ж розбиваємо одне куряче яйце. Перемішуємо за допомогою віночка.
2.Засипаємо борошно і розмішуємо тісто руками. Накриваємо харчовою плівкою і протикаємо її ножем у кількох місцях. Залишаємо в теплому місці до 1 підйому, це приблизно 30-40 хвилин. Далі обминаємо та залишаємо до 2 підйому, тобто приблизно на 20-30 хвилин.
3. Миті та очищені яблука нарізаємо соломкою або дрібним кубиком. З'єднуємо фрукти з тістом і перемішуємо. Залишаємо ще на 15 хвилин.
4. Розігріваємо сковороду з маслом на плиті. Щоб кожна оладка була додатково змащена олією, щоразу занурюємо столову ложку в склянку олії та зачерпуємо невелику кількість тіста. Обсмажуємо кожен виріб із двох сторін по 1-2 хвилини.
Читайте також:
Найсмачніші котлети без м'яса на Різдвяний піст: рецепт, який тримали у секреті.
З небюджетного лише яйця: рецепт святкового салату "Кулінарне диво".