Квашена капуста - класична зимова закуска, яка не тільки смачна, а й сповнена користі для здоров'я.

Хоча деякі думають, що квашення капусти — це складно, насправді це досить просто, якщо дотримуватися цих ключових порад:

Виберіть тверду білокачанну капусту та солодку моркву без плям.

Дотримуйтесь рекомендованих співвідношень інгредієнтів, щоб забезпечити найкращий смак та текстуру.

Обов'язково відіжміть капусту та моркву руками, щоб вони дали сік, необхідний бродіння.

Також вантаж або прес допомагають капусті рівномірно просолитися і запобігають зростанню плісняви.

Кімнатна температура найкраще підходить для бродіння, але тепло прискорює процес.

Інгредієнти:

Капуста – 24 кг.

Морква – 4 кг.

Цукор – 12 ст. л.

Сіль – 24 ст. л.

Приготування:

Тонко наріжте капусту і натріть моркву на великій тертці і розчиніть сіль і цукор у воді.

Капуста
Капуста

Потім змішайте капусту, моркву та розсіл, добре перемішавши руками.

Викладіть капустяну суміш шарами в контейнери, щільно притискаючи кожен із них.

Накрийте суміш тарілкою або дерев'яним колом і зверху помістіть важкий вантаж.

Потім залиште її блукати за кімнатної температури протягом 3–4 днів.

Після завершення ферментації розкласти квашену капусту чистими банками і закрити кришками.

Зберігати квашену капусту бажано у прохолодному місці для тривалого зберігання.

Порада:

Для більш швидкого бродіння додайте кілька листків смородини чи вишні.

Промийте квашену капусту холодною водою, щоб збалансувати смак, якщо вона надто солона.

Читайте також:

У 100 разів смачніше, ніж "Олів'є": рецепт божественного "Київського" салату, який зметуть за секунди

Пікантні мариновані баклажани з перцем – рецепт, який благатимуть розкрити

Секретний інгредієнт перетворить тушковану капусту на кулінарний шедевр: рецепт, який змінить все