Популярна українська фуд-блогер поділилася у своєму Instagram чудовим рецептом маринованих баклажанів із солодким перцем.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Баклажани - 2 шт.
Сіль - 1 ч. л.
Болгарський перець – 1 шт. (використовуйте половину жовтого та половину червоного для яскравої презентації).
Петрушка - за бажанням.
Рослинна олія – для смаження.
Для соусу знадобиться:
Рослинна олія - 3 ст. л.
Соєвий соус - 3 ст. л.
Паприка — 1 ч. л.
Насіння кунжуту — 2 ч. л.
Цукор — 1 ч. л.
Сік половини лимона.
Часник - 2-3 зубчики, подрібнених.
Інструкції:
Частково очистіть баклажани, залишивши трохи шкірки та наріжте їх смужками, покладіть у миску, додайте чайну ложку солі та залиште на 15 хвилин, щоб видалити зайву вологу.
У цей час наріжте болгарський перець тонкою соломкою і дрібно порубайте петрушку.
Через 15 хвилин промокніть баклажани паперовими рушниками. Збризкайте рослинним маслом і обсмажте на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вони не повністю приготуються.
Після приготування перекладіть в миску, потім додайте нарізану петрушку і смужки болгарського перцю.
Для соусу змішайте рослинну олію, соєвий соус, паприку, насіння кунжуту, цукор, лимонний сік та подрібнений часник. Залийте соусом овочі і все добре перемішайте. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин, щоб аромати промаринувалися.
Ось і все, насолоджуйтесь ароматними маринованими баклажанами із солодким перцем.
Читайте також:
Так готують в італійських ресторанах: рецепт вишуканого хлібного супу з сиром та капустою
Піца з пельменів, що злиплися у морозилці - новаторський рецепт вразить кожного
Та сама кабачкова ікра з дитинства – рецепт від наших улюблених бабусь