Коли господиня готує капусту, її характерний аромат може наповнити весь будинок або навіть вулицю. Хоча цей поживний овоч має безліч переваг, запах часто відлякує людей від приготування.

На щастя, у мережі пропонують просте рішення, щоб мінімізувати запах, роблячи його придатним для будь-якої страви з капусти.

Необхідні інгредієнти:

500 г білокачанної капусти.

1 морква.

1 цибулина.

3 столові ложки олії.

100–150 мл молока.

Лавровий лист, сіль, перець та зелень за смаком.

Інструкції:

Тонко наріжте капусту, яка є зірковим інгредієнтом блюда.

Тушкована капуста
Тушкована капуста

Наріжте цибулю півкільцями чи чвертькільцями, а моркву натріть на великій тертці.

Потім розігрійте олію на сковороді і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте терту моркву і продовжуйте готувати, поки обидва овочі не стануть золотаво-коричневими.

Як тільки цибуля та морква будуть готові, додайте нарізану капусту в каструлю. Приправте сіллю та перцем і влийте молоко.

Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою каструлю і дайте покипіти на середньому вогні близько 10 хвилин.

Наприкінці приготування додайте спеції та трави на ваш вибір. Ще раз перемішайте страву перед тим, як зняти її з вогню.

Читайте також:

Так готували наші предки у Карпатах: рецепт ніжної підливи з білих грибів до будь-якої страви

Коли ціни на продукти зашкалюють: унікальний рецепт домашнього хліба, від якого не видужують

Про ікру ви точно забудете: рецепт кабачкового кетчупу на зиму від наших бабусь