Цей рецепт слив з часником пропонує чудово унікальну закуску, що ідеально підходить для зими. Баланс солодких слив та пікантного часнику робить його універсальним, чи подається він з м'ясом, сиром чи сам по собі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
1 кг слив.
4-5 зубчиків часнику.
100 мл олії.
Сіль та перець за смаком.
За бажанням: сушені трави (розмарин, чебрець).
Інструкції з приготування:
Вимийте сливи, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
Потім викладіть їх на лист з пергаментом. Приправте сіллю, перцем та травами. Сушити в духовці за температури 70-80 °C протягом 6-8 годин.
Подрібніть часник і змішайте з олією.
Після цього в стерилізованих банках чергуйте шари сушених слив та часниково-масляної суміші.
Залийте олією, переконавшись, що вони повністю занурені в маринад.
Ось і все, закрийте банки та зберігайте їх у прохолодному темному місці.
Так, це частування напевно стане улюбленим серед ваших близьких.
Читайте також:
Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею – додайте в тісто цей секрет
Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів з яблуками на зиму
Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом