Цей рецепт слив з часником пропонує чудово унікальну закуску, що ідеально підходить для зими. Баланс солодких слив та пікантного часнику робить його універсальним, чи подається він з м'ясом, сиром чи сам по собі.

Інгредієнти:

1 кг слив.

4-5 зубчиків часнику.

100 мл олії.

Сіль та перець за смаком.

За бажанням: сушені трави (розмарин, чебрець).

Інструкції з приготування:

Вимийте сливи, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

Потім викладіть їх на лист з пергаментом. Приправте сіллю, перцем та травами. Сушити в духовці за температури 70-80 °C протягом 6-8 годин.

Cливи з часником на зиму
Cливи з часником на зиму

Подрібніть часник і змішайте з олією.

Після цього в стерилізованих банках чергуйте шари сушених слив та часниково-масляної суміші.

Залийте олією, переконавшись, що вони повністю занурені в маринад.

Ось і все, закрийте банки та зберігайте їх у прохолодному темному місці.

Так, це частування напевно стане улюбленим серед ваших близьких.

Читайте також:

Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею – додайте в тісто цей секрет

Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів з яблуками на зиму

Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом