Крабові котлетки з кабачками ніжні та соковиті. Така страва не вимагає особливого приготування, але в оригінальності йому не відмовиш.

Насамперед приготуємо всі необхідні продукти для приготування котлет з кабачків та крабових паличок у духовці:

  • кабачок молодий – 250 г;
  • крабові палички – 130 г;
  • сир твердий – 40 г;
  • яйце – 1 штука;
  • сухарі панірувальні - 45 г (3 ст. ложки);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • приправа для риби – 1/4 ч. ложки;
  • зелень свіжа (петрушка та кріп) - 2-3 гілочки.

важливо!

  • Крабові палички розморозити не повністю (так їх легше натирати).

Вимийте кабачок, обріжте хвостики та натріть його на великій тертці. Якщо кабачок молоденький - можна прямо зі шкіркою, інакше краще його почистити.

Кабачок перекласти у миску. Посолити (щіпка), перемішати. Залишити на 5 хвилин. Відіжміть зайву рідину, а кабачкову стружку перекладіть у глибоку миску.

Увімкнути духовку для розігріву до 190 градусів.

Крабові палички очистити від оболонки. Натерти на великій тертці.

Сир натерти на великій тертці.

Зелень петрушки та кропу дрібно нарізати.

Крабові палички, сир та зелень додати до кабачка. Вбити яйце. Додати перець та приправу. Посолити при необхідності (враховуйте солоність кабачків та паличок). Ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Всипати панірувальні сухарі (30 г) і все добре перемішати.

З крабово-кабачкової маси сформувати середні за розміром колобки. Повинно вийде приблизно 8-9 штук.

1 ст. ложку панірувальних сухарів висипати на тарілку. Заготовкам надати форму котлет, обваляти в сухарях.

Викласти котлети у форму.

Заготовки відправити у розігріту до 190 градусів духовку.

Запікати до готовності 30 хвилин (залежить від особливостей духовки).