У мережі оприлюднили рецепт, який поєднує солодощі яблук із насиченим смаком соковитих томатів. Ці консервовані помідори, приготовані без оцту, є чудовою знахідкою для любителів домашнього консервування.

При відмові від оцту природна насолода фруктів та овочів проявляється. Яблука надають не лише соковитості, а й легкої кислинки, яка чудово доповнює смак.

Для початку підготуйте такі інгредієнти:

Виберіть тверді, стиглі томати.

Ідеально будуть яблука сорту «Антонівка», але підійдуть інші солодкі сорти.

Також суміш солодкого та гострого перцю додасть трохи гостроти.

Спеції: часник, лавровий лист, чорний та запашний перець на ваш смак.

Приготування:

Вимийте помідори, і, якщо їхня шкірка жорстка, проткніть її вилкою. Наріжте часточками яблука.

Чергуйте шари помідорів та яблук, щільно укладаючи їх у стерилізовані банки. Додайте вибрані спеції.

Мариновані помідори
Мариновані помідори

Залийте банки окропом і залиште на 10-15 хвилин.

Потім злийте воду з банок і приготуйте маринад, додавши у воду сіль, цукор та спеції. Доведіть до кипіння.

Залийте помідори та яблука в банках гарячим маринадом та закрийте стерилізованими кришками.

Після цього переверніть банки вгору дном, укутайте їх теплою ковдрою і дайте повністю охолонути.

Додаткові поради:

Для більшої різноманітності додайте інші овочі, такі як морква, болгарський перець або сливи.

Відрегулюйте кількість гострого перцю, якщо ви надаєте перевагу більш м'якому смаку.

Також переконайтеся, що банки та кришки стерилізовані для оптимальної безпеки.

Читайте також:

Морквяний кекс, якому немає рівних: цей рецепт ніжного та корисного пирога ви точно збережете

Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом

Ця консервація стане улюбленою: рецепт літнього салату з помідорів, перцю та кабачків на зиму