Фаршировані перці одна з найсмачніших страв кінця літа та початку осені. А ось перець, фарширований картоплею та беконом – це ще й відмінний варіант для обіду чи вечері на всю сім'ю з мінімумом часу на приготування.

Перець жовтий – 4 шт.
Картопля, дрібно нарізана – 1 склянка
Бекон, обсмажений та розламаний на шматочки – 200 г
Яйця – 3 шт.
Сир (Чеддер або інший твердий сир) подрібнений - ? склянки + для посипання
Молоко – ¾ склянки
Суха борошняна суміш для випічки (наприклад, Бісквіт) – ½ склянки
Сметана – ¼ склянки
Зелена цибуля, дрібно нарізана – 2 ст. л.
Сіль - ½ ч. л.
Перець чорний мелений - ч. л.

Розігрійте духовку до 175-180 градусів. Зріжте верхівки перців (1 см). Очистіть насіння. Викладіть перці у скляний посуд для духовки.

У кожний перець викладіть картоплю та бекон. Змішайте яйця, молоко, додайте суміш для випічки, сметану, зелену цибулю, сіль та перець. Добре збийте і залийте картоплю з беконом у перці.

Запікайте у духовці 45-50 хвилин. Подавайте страву гарячою. Зверху можна посипати тертим сиром.

Читайте також: