Про це знає кожен українець, що в 500 грамах печеної в духовці картоплі міститься добова доза калію та вітаміну С. Адже при варінні вміст цього макроелемента зменшується вдвічі. Крім того, запечена картопля практично не містить жиру.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, якщо ви не знаєте, що приготувати до святкового столу, щоб здивувати гостей, розгляньте рецепт картоплі з куркою і помідорами, запеченими в пергаменті.
Необхідні продукти:
- картопля – 270 г;
- куряче філе – 350 г;
- помідор – 150 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- сир твердий – 100 г;
- карі – 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком:
- перець чорний мелений за смаком;
- петрушка свіжа (для подачі) – 1-2 гілочки
важливо!
- Для приготування страви нам знадобиться куряче філе. Використовувати можна як стегно, так і грудку. Будь-який варіант вийде соковитим та ніжним. Але найвишуканіша страва вийде, якщо змішати філе стегна та грудки.
Філе курки промиваємо, просушуємо, нарізаємо невеликими кубиками та викладаємо у невелику миску. Додаємо до курки пропущений через часник, спеції. Масу ретельно перемішуємо та залишаємо.
Поки курка маринується, можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів:
- цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями;
- картопля очищаємо та нарізаємо тонкими кружальцями;
- помідори очищаємо від шкірки нарізаємо половинками кілець.
Відрізаємо лист пергаменту 30х30 см. Від країв листа відміряємо приблизно по 3,5 см і робимо загини, а потім ще раз. Краї зав'язуємо шпагатом - повинна вийде своєрідна "цукерка" або "човник".
На дно човників викладаємо шар картоплі. Картопля трохи солимо. Потім другим шаром розподіляємо цибулю, зверху – куряче філе та останнім шаром викладаємо помідори.
Підготовлені човники розміщуємо на деку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Твердий сир натираємо на великій тертці. Виймаємо човники з духовки, посипаємо куряче філе з овочами натертим сиром і відправляємо ще на 20 хвилин.
Запікаємо до рум'яної скоринки.
Виймаємо човники з духовки та посипаємо подрібненою петрушкою.
Зазначимо, що картопля з куркою та помідорами, запеченими в пергаменті, виходить завжди соковитою та ніжною. Але за бажання можна доповнити його всілякими соусами. До цієї страви відмінно підійде звичайний кетчуп, сметанний та сирний соус.
Читайте також:
Добавку проситиме вся родина: рецепт помідорів, фаршированих куркою та сиром у духовці.
Вся сім'я буде нагодована: рецепт справжнього грузинського сирного омлету в духовці
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму