Хрумка і соковита квашена капуста не раз рятувала багатьох господарок. Ще б пак, це і самостійна страва, так і один із складових інгредієнтів багатьох інших.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРецепт квашеної капусти швидкого приготування допоможе в тому випадку, якщо чекати кілька днів (як це буває в класичному варіанті), зовсім не хочеться.
Прискорення надає способу заливати капусту не холодним, а теплим розсолом. Характеру капусти це, втім, не змінює: вона виходить хрусткою, кислуватою, пахучою, грубуватою і живою.
Щоб легко та швидко заквасити капусту, знадобиться такий набір продуктів:
- капуста білокачанна – 1 кг;
- морква – 2-3 шт.;
- часник – 3-4 зубчики.
Для заливки-маринаду:
- вода - 500 мл;
- олія рослинна - 0,5 склянки;
- оцет столовий 9% – 10 ст. ложок;
- цукор-пісок – 0,5 склянки;
- сіль великого помелу – 1 ст. ложка;
- перець чорний горошком – 4-5 штук;
- перець запашний горошком – 3-4 шт.
Качан капусти очистіть від верхнього листя. Розріжте навпіл, видаліть качан. Капусту тонко нашаткуйте.
Моркву очистіть, вимийте і натріть на тертці.
Часник очистити, пропустити через прес.
З'єднати моркву та капусту у відповідному посуді та ретельно розім'яти руками, одночасно перемішуючи. Додати часник та перемішати.
У каструлю налити воду, закип'ятити. Всипати цукровий пісок, сіль|соль|, перець. Перемішати до розчинення. Влити олію та оцет. Перемішати. Довести маринад до кипіння.
Гарячим маринадом залити капусту.
Накрити капусту перевернутою тарілкою, що підходить за діаметром, придавити і поставити на тарілку вантаж (наприклад, банку з водою).
Залишити капусту маринуватися за кімнатної температури. Через 4-5 годин маринована капуста буде готова.
Капусту швидкого приготування перекласти в банки, накрити капроновими кришками та зберігати у холодильнику.