Квашені овочі корисні для нашого організму. Ще б пак, квашені продукти багаті вітамінами (С, В, К та інші), мікроелементами (кальцій, магній, сірка), клітковиною. Завдяки способу приготування вони вже ферментовані і містять корисні для кишечника мікроорганізми.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриготування квашених баклажанів з хрусткою капустою не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, тому впорається навіть господиня-початківець.
Необхідні продукти:
- баклажани – 1,5 кг;
- капуста – 400 г;
- морква – 100 г;
- перець солодкий – 2 штуки;
- часник – 2 зубки;
- перець чилі (за бажанням) – за смаком.
Для розсолу:
- вода - 1,5 л;
- сіль – 70 г.
Баклажани (бажано вибрати одного розміру) вимити, відрізати плодоніжку, проткнути в кількох місцях вилкою або зубочисткою.
Нашаткувати капусту, натерти моркву, нарізати перець, видавити часник, трохи присолити і так залишити на деякий час.
Приготувати розсіл: воду із сіллю закип'ятити та остудити.
У охолоджених баклажанах зробіть надрізи, але не прорізайте наскрізь. Їх потрібно нафарширувати капустою.
Скласти баклажани з капустою в глибокий посуд.
Залити охолодженим розсолом, зверху покласти гніт.
Ставимо баклажани з капустою у тепле місце на 3 дні (можуть стояти в кімнаті).
Через 3 дні квашені баклажани можна їсти.
Перед подачею з баклажанів видаліть нитки. Наріжте баклажани шматочками, полийте ароматною олією.
Квашені баклажани з капустою слід зберігати в холодильнику, розсолі. Якщо ви плануєте довге зберігання, то залийте їх у банку олією.
Читайте також:
Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом