Щоб заготовити грибну ікру із печериць на зиму, потрібно взяти такий набір продуктів:

  • печериці - 1,5 кг
  • часник-ріпа - 2 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • часник - 2 зубки
  • сіль – 1 ч.л.
  • перець мелений - 2 щіпки
  • оцет 9% – 4 ст.л.
  • олія рослинна - 25 мл

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо.

На сковороді розжарюємо невелику кількість олії для смаження, перекладаємо туди нарізану цибулю і пасеруємо на слабкому вогні.

Гриби потрібно добре промити, очистити від сміття. Потім їх потрібно дрібно нарізати. Якщо ви хочете отримати ікру на кшталт паштету, то гриби можна пропустити через м'ясорубку з великою решіткою.

Додаємо гриби до сковороди і займаємося помідорами. Вони додадуть ікри соковитості та легкої кислинки. Миємо їх та нарізаємо дрібними кубиками.


Перекладаємо помідори у сковороду, продовжуємо гасити ще 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення гасіння додаємо давлений часник, сіль, перець, олію та оцет.

Банки потрібно підготувати звичним способом - ретельно вимити, а потім простерилізувати над парою в духовці або мікрохвильовій печі. Розкласти ікру по баночках та нещільно прикрити кришками. Поставити в каструлю, долити води, не доходячи 2-3 см до верху банок і стерилізувати ще 10 хвилин.


Потім потрібно щільно закрутити кришки, перевернути банки і укутати до повного остигання. Через добу прибрати у комору.

Читайте також:

Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

Її захочеться просто намазувати на хліб: рецепт кабачково-баклажанної ікри по-східному на зиму