Для приготування цвітної капусти в томаті на зиму візьміть такі продукти:

  • цвітна капуста – 2 кг;
  • помідори – 1,2 кг;
  • часник – 2 головки;
  • солодкий перець – 200 г;
  • петрушка – 200 г;
  • сіль – 2 ст.л.;
  • цукор - 100 г;
  • олія соняшникова - 100 мл;
  • оцет столовий – 100 мл;
  • гіркий перець – за смаком.

Цвітну капусту розберіть на невеликі суцвіття, добре промийте. У каструлі закип'ятіть достатню кількість води. Суцвіття опустіть у окріп. Бланшуйте 5 хвилин. Після цього перекиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Промийте солодкий та гіркий перець, видаліть насіння. Через м'ясорубку подрібніть очищений часник, солодкий перець і гіркий, промиті помідори. Додайте сіль, цукор, олію. Перемішайте та доведіть до кипіння.

У киплячу заливку додайте суцвіття цвітної капусти та рубану петрушку. Перемішайте. Доведіть до кипіння. Варіть 10-15 хвилин. Наприкінці додайте оцет і перемішайте. Попередньо простерилізуйте баночки із кришками.

Гарячу капусту розфасуйте в стерильні баночки і щільно закупоріть. Переверніть і добре укутайте до повного остигання. Після цього можна забирати заготовку в темне прохолодне місце.

Читайте також: