Для приготування цвітної капусти в томаті на зиму візьміть такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- цвітна капуста – 2 кг;
- помідори – 1,2 кг;
- часник – 2 головки;
- солодкий перець – 200 г;
- петрушка – 200 г;
- сіль – 2 ст.л.;
- цукор - 100 г;
- олія соняшникова - 100 мл;
- оцет столовий – 100 мл;
- гіркий перець – за смаком.
Цвітну капусту розберіть на невеликі суцвіття, добре промийте. У каструлі закип'ятіть достатню кількість води. Суцвіття опустіть у окріп. Бланшуйте 5 хвилин. Після цього перекиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Промийте солодкий та гіркий перець, видаліть насіння. Через м'ясорубку подрібніть очищений часник, солодкий перець і гіркий, промиті помідори. Додайте сіль, цукор, олію. Перемішайте та доведіть до кипіння.
У киплячу заливку додайте суцвіття цвітної капусти та рубану петрушку. Перемішайте. Доведіть до кипіння. Варіть 10-15 хвилин. Наприкінці додайте оцет і перемішайте. Попередньо простерилізуйте баночки із кришками.
Гарячу капусту розфасуйте в стерильні баночки і щільно закупоріть. Переверніть і добре укутайте до повного остигання. Після цього можна забирати заготовку в темне прохолодне місце.
Читайте також: