Традиційну червону аджику зазвичай готувати досить довго, оскільки продукти її складі вимагають термічної обробки. І підходить вона найкраще до м'яса, що обмежує сферу застосування соусу на кухні. Тому в Грузії, та й у багатьох інших країнах досвідчені кулінари воліють готувати зелену аджику: вона не вимагає етапу варіння інгредієнтів, робиться дуже швидко, а ще ідеально підходить практично до будь-якої страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування зеленої аджики на зиму візьміть такі продукти:
- перець болгарський зелений – 0.5 кг (в очищеному вигляді);
- перець гострий (зелений) – 1 штука;
- часник – 50 г (в очищеному вигляді);
- цукор – 3 ст.л.;
- сіль – 0.5 ст.л.;
- оцет яблучний – 2-3 ст.л.
Із зазначеної кількості продуктів виходить одна банка місткістю 600 мл.
Важливо!
- У Грузії зазвичай у зелену аджику ще додають кінзу, а деякі ще й м'яту.
- У зеленому аджику зовсім не використовуються помідори.
Болгарський Перець розрізати навпіл, видалити плодоніжку та насіння.
У гострого перцю видаліть хвостик. Для гострішої аджики насіння залишаємо, для менш гострої – прибираємо.
Почистити часник.
Скласти перець та часник у комбайн і перекрутити за допомогою насадки "металевий ніж". Можна також використовувати м'ясорубку.
Отриману кашку перекласти в миску, додати цукор, сіль та оцет.
Перемішуємо та залишаємо під харчовою плівкою на півгодини при кімнатній температурі.
Пропарити банку та кришку, просушити. Акуратно перекласти зелену аджику в банку, закрутити та прибрати в холодильник.
Таку заготівлю необхідно зберігати в холодильнику, і вона коштує досить довго.
Таку аджику можна додавати в овочеві та м'ясні страви для посилення смаку, а також подавати як закуску.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі