Приготувавши капусту за цим рецептом один раз, ви будете готувати її постійно, так як по-перше, це дійсно дуже швидко, по-друге, маринована капуста швидкого приготування з оцтом набагато смачніша за те, що продається в наших магазинах за досить великі гроші, і в -третє, ви будете впевнені, що це абсолютно нешкідливо для вашого здоров'я – все лише натуральне.

І справді, маринована капуста швидкого приготування за цим рецептом виходить хрусткою, пікантною та дуже смачною.

Необхідні продукти:

  • капуста – 2,5 кг.;
  • часник – 3 зубчики;
  • морква – 3-4 штуки;
  • вода – 1 літр;
  • цукор – 1 стакан;
  • оцет – 0,5 склянки;
  • олія рослинна - 0.5 склянки;
  • сіль – 2 ст. ложки.

Важливо!

  • Для квашення вибирають капусту середнього чи пізнього сорту. Качани повинні бути щільними, з міцним пружним листям, без пошкоджень. Найкраще квасити капусту відразу після збирання врожаю, незалежно від того, зібрали ви її на своїй ділянці або придбали на базарі у дачників.

Знімаємо верхнє листя з білокачанної капусти, дрібно шаткуємо.

Моркву очистити, помити та натерти на великій тертці.

Перемішати капусту з|із| морквою.

Очистити часник. Подрібнити. Додати у капусту.

Далі вливаємо в каструлю воду, додаємо цукор, сіль, олію і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, додаємо оцет, знімаємо каструлю з нагрівання та гарячим маринадом заливаємо капусту.

Накриваємо кришкою і забуваємо на добу, можна час від часу перевертати.

Вже готову мариновану капусту швидкого приготування можете розкласти банками і зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, що капуста є джерелом вітамінів, мінералів, амінокислот, клітковини та інших важливих для нашого організму речовин. Також, завдяки своїй низькій калорійності та відмінним смаковим якостям, цей овоч ідеально вписується в будь-яке дієтичне меню.

Читайте також: