Макарони люблять усі, ну чи майже всі. Ще б пак, вони відносно дешеві, не вимагають особливих навичок у приготуванні і ситні. Крім того, макарони чудово поєднуються з різними овочами, м'ясом та соусами, від класичного песто до вишуканих соусів із морепродуктами.

Ароматна та в міру густа підлива з курячого філе з овочами кожного підкорить з першого разу. Готувати її простіше, а відірватися дуже складно.

Насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти за списком:

  • куряче філе – 1 кг.;
  • морква – 2 штуки;
  • цибуля - 2 штуки:
  • пшеничне борошно - 2 стол.
  • соняшникова олія – 3 стол.л.;
  • сіль – 1 чайн.л.;
  • перець чорний мелений - 2 грами;
  • мелений коріандр - 1 стол.
  • паприка – 1 стол.л.;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • запашний перець – 8 штук;
  • вода - 500 мл;
  • макарони - 250 грам.

Почистіть овочі - цибуля ріпчаста та морква. Ополосніть холодною водою і поріжте моркву не дуже дрібними кубиками, цибуля - півкільцями. За бажання морквину можна натерти. Якщо цибуля є великою, то краще нарізати чверть півкільцями.

На сковороді нагрійте олію. Викладіть подрібнені овочі та смажте на середньому вогні до легкої рум'яності. Періодично помішуйте. Це триватиме близько 5-7 хвилин.

Філе ретельно промити холодною проточною водою та просушіть паперовими рушниками. Наріжте філе шматочками середнього розміру, використовуючи гострий ніж.

До обсмажених овочів додайте до сковороди подрібнене куряче філе і перемішайте. Готуйте на сильному вогні до випаровування вологи.

Зменште вогонь до середнього, долийте трохи олії та обсмажте куряче м'ясо до легкої рум'яності. Цей крок займає 10-15 хвилин. Точний час залежатиме від розміру шматків м'яса, особливостей роботи плити та обраної сковороди.

А поки що можете відварити на гарнір до підливи макарони. У киплячу підсолену воду засипте макаронні вироби і варіть на повільному вогні, помішуючи. Час варіння дивіться на упаковці.

До обсмаженого курячого філе з овочами додайте спеції - сіль, солодку паприку мелену, чорний мелений перець, мелений коріандр - розмішайте. В принципі, спеції та приправи можна замінити на свій смак. Добре до курки підходять італійські трави, приправа для курки, мускатний горіх та прованські трави.

Пшеничне борошно розведіть холодною водою. Якщо ж додати гарячу воду або окріп, то борошно завариться, і підлива вийде комкуватою. Ретельно все перемішуйте до однорідності, щоб не було грудок борошна. Якщо сумніваєтеся, можна додатково процідити суміш через сито.

Влийте воду з борошном у сковороду, додайте запашний перець горошком та лаврові листи. Перемішайте.

Готуйте підливу з курки з мукою на повільному вогні, помішуючи. Підлива на очах почне густіти. Варіть до середньої густоти 5-7 хвилин.

Гарячу підливу з курячого філе з овочами подавайте з відвареними макаронами. Також така підлива буде доречна і до гречки, і до картоплі.

Читайте також:

Спробуйте цю красу з пельменями або макаронами: рецепт смачного соусу з помідорів з цибулею, часником та зеленню

Їх захочеться їсти і з м'ясом, і з картоплею, і з макаронами: рецепт апетитних помідорів по-вірменськи на зиму

Ви навіть не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт макаронів, тушкованих з молодою капустою та грибами у сметанному соусі